Piekstraat woontoren

7
20957

Piekstraat woontoren KCAP

Aan de Piekstraat op het eiland Feijenoord in Rotterdam is de bouw van een woontoren in ontwikkeling. De woontoren is gepland op een mooie locatie aan de Nieuwe Maas. In de woontoren komen 136 loftwoningen in verschillende types. Het ontwerp is van architectenbureau KCAP, ook gevestigd aan de Piekstraat, in opdracht van Heijmans. De verkoop van de woningen start eind 2019. De bouw van De Piekstraat start in de zomer van 2020 en neemt ongeveer twee jaar in beslag.

Piekstraat woontoren KCAP 2

Woningen

In de wwontoren Piekstraat komen 136 woningen in zes woningtypes. Van onder naar boven: Waterlofts, (Drive In) Atelierlofts, Panoramalofts, Loftappartementen, Studio’s en Skylofts. Ze variëren in grootte van 50 tot 250 m2 en schitteren door spannende plattegronden, vides en extra hoge plafonds.

Ontwerp

Het ontwerp van de woontoren is van KCAP. De nieuwe woontoren bestaat uit vier volumes die grofweg op elkaar zijn gestapeld met speelse verspingingen. Het gebouw zal uit industriële materialen bestaan, van bakstenen aan de onderkant tot beton, staal en glas boven. Hierbij sluit ze naadloos aan bij zijn industriële omgeving.

Piekstraat – historische loodsen

De woontoren is gepland naast twee historische loodsen die omgebouwd zijn tot bedrijfspanden door de Rotterdamse ontwikkelaar Vincent Taapken. Hij is tevens de bedenker van de woontoren, maar verkocht de rechten in 2015 aan Heijmans.

Piekstraat locatie Rotterdam

Meer ontwikkelingen op het eiland Feijenoord zijn drijvende woningen Nassauhaven, herontwikkeling Villa van Waning en het Hefkwartier.

Projectgegevens

Naam: Woontoren Piekstraat
Status: In ontwikkeling
Adres: Piekstraat
Deelgemeente: Feijenoord
Categorie: Woningbouw
Architect: KCAP
Opdrachtgever: 
Heimans
Realisatie: 2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

piekstraat woontoren 51.906182, 4.513450

 

7 REACTIES

  1. “The Swing” zou een leuke bijnaam voor deze frivole toren genoemd kunnen worden, gelukkig geen recht toe recht aan gebouw, alleen hoe hoog wordt het ? Komen er nog meer van dergelijke speelse torens die Rotterdam verlevendigen ?

  2. Het ontwerp is opeens sterk gewijzigd, haal mijn eerdere opmerking maar weg, want die sloeg op het eerdere plan. Dit is gewoon weer de zoveelste recht-toe-recht-aan doos.

  3. Een zoveelste recht-toe-recht-aan-doos ? Was het maar waar, want een eenvoudig volume, mits in de goede verhoudingen, kan in zijn eenvoud nog elegantie uitstralen. Hier is echter sprake van een lompe opeenstapeling met een ratjetoe aan materialisatie ; ronduit lelijke architectuur. Jammer ook op zo een prominent punt aan de rivier.

  4. Enfin, hilarische blokkendoos! Met plaatsvervangende schaamte! De architect zal wel weer gedwongen zijn ontwerp te laten verworden. pfffff

  5. Met de bouw van deze woontoren komen er ook voor de mensen die in deze huizen gaan wonen ook net zoveel auto’s bij in de wijk. Er is nu al geen plaats om auto’s te parkeren in de wijk.

    Ik vraag me af waar gaat men de auto’s van deze nieuwkomers in de wijk parkeren?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here