Piekstraat woontoren

3
6784
Piekstraat locatie Rotterdam
Locatie Piekstraat Rotterdam

Aan de Piekstraat op het eiland Feijenoord in Rotterdam is de bouw van een woontoren in ontwikkeling. De woontoren is gepland op een mooie locatie aan de Nieuwe Maas. In de woontoren komen 76 koopwoningen in verschillende types. Het ontwerp is van architectenbureau KCAP, ook gevestigd aan de Piekstraat, in opdracht van Heijmans. De verkoop is nog niet gestart. De start van de bouw wordt in 2020 verwacht.

De woontoren is gepland naast twee historische loodsen die omgebouwd zijn tot bedrijfspanden door de Rotterdamse ontwikkelaar Vincent Taapken. Hij is tevens de bedenker van de woontoren, maar verkocht de rechten in 2015 aan Heijmans.

Piekstaat New Industrie
Impressie van New Industrie voorbeeld van een woontoren Piekstraat (niet het huidige plan).

Het huidige plan van Heijmans en KCAP is nu zover in ontwikkeling dat een concept ontwerp in mei 2018 in de commissie van Welstand wordt besproken.

Meer ontwikkelingen op het eiland Feijenoord zijn drijvende woningen Nassauhaven, herontwikkeling Villa van Waning en het Hefkwartier.

Locatie

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

piekstraat woontoren 51.906182, 4.513450

 

 

3 REACTIES

  1. “The Swing” zou een leuke bijnaam voor deze frivole toren genoemd kunnen worden, gelukkig geen recht toe recht aan gebouw, alleen hoe hoog wordt het ? Komen er nog meer van dergelijke speelse torens die Rotterdam verlevendigen ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here