Plan uitbreiding De Kuip door Zwarts & Jansma

2
6419
Feyenoord Stadion Zwarts & Jansma 2
 Uitbreiding De Kuip impressie Zwarts & Jansma

Deze week presenteerde het architectenbureau Zwarts & Jansma een opzienbarend plan voor uitbreiding van de huidige Feyenoord Stadion meld het AD. De Kuip kan plaats gaan bieden aan 70.000 toeschouwers door het veld te verdiepen en de tribunes te verlengen. Het plan van het architectenbureau moet concurreren met de nieuwbouw plannen van de bouwconsortia VolkerWessels en BAM en het uitbreidingsplan van Red De Kuip.

Feyenoord Stadion Zwarts & JansmaUitbreiding van De Kuip
In het plan van Zwarts & Jansma zal het veld 1.65 meter zakken, zodat de tribunes direct rond het veld steiler worden. Vervolgens wordt de tweede ring fors verlengd. Dat is een groot verschil met Red de Kuip, die een derde ring op het stadion wil zetten. Het huidige Maasgebouw, ook ontworpen door Zwarts & Jansma, zal worden vervangen door twee nieuwe rechthoekige gebouwen waarin o.a. tachtig tot honderd business-units komen. De tribunes aan de noord- en zuidzijde blijven onaangeroerd. Een dak op het stadion is optioneel.

Sfeer De Kuip blijft behouden
Volgens het architectenbureau blijft in dit plan de intimiteit van het stadion behouden. Supporters blijven dicht op het veld zitten. De magie van De Kuip gaat hierdoor niet verloren. Door de bouw van het ontwerp aan te besteden kan de prijs worden gedrukt. Het plan zal in elk geval veel goedkoper zijn dan nieuwbouw stelt de architect.

Architectenbureau Zwart & Jansma
Zwarts & Jansma is een bekend bureau in Rotterdam. Naast de eerdere renovatie en uitbreiding van de Kuip ontwierp het bureau ook de nieuwbouw van Het Kasteel van Sparta, het Topsportcentrum naast De Kuip en de renovatie van de Ahoy. Ook de recent geopende P+R Kralingse Zoom is van hun hand.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in