Parkeergarage Kralingse Zoom in gebruik genomen

0
2895

Kralingse zoom Zwarts Jansma 1Op maandag 21 oktober is de parkeergarage Kralingse Zoom in gebruik genomen. In de parkeergarage langs de A16 is plaats voor 1040 auto’s. Daarnaast zijn er op het parkeerterrein naast de parkeergarage nog 690 parkeerplaatsen beschikbaar.

Gratis parkeren met openbaar vervoer
In de parkeergarage en op het parkeerterrein naast de P+R (Park en Ride) is het doelgroep parkeren ingevoerd. Wie verder reist met het openbaar vervoer kan gratis parkeren. Wie dat niet doet betaalt het geldende parkeertarief (€ 0,50 per 19 minuten met een maximum van € 16,00 per dag). Vanaf het naastgelegen metrostation Kralingse Zoom is er een snelle metroverbinding met het centrum van Rotterdam (ongeveer acht minuten) en het centrum van Den Haag (ongeveer 48 minuten).

Problemen tijdens de bouw
De bouw van de parkeergarage Kralingse Zoom kende een aantal problemen. Zo werd de bouw een aantal maanden stil gelegd door een zakelijk verschil tussen De Gemeente Rotterdam en aannemer Ballast Nedam.  Ook vielen er begin dit jaar stukken beton naar beneden van de constructie boven de metrosporen waardoor het metroverkeer preventief stilgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in