Visie op de toekomst Stadhuisplein besproken

0
1888

Gisteren is de Visie Stadhuisplein samen met het definitieve Programmaplan Binnenstad 2010-2014 besproken in de commissie Fysieke Infrastructuur en Buitenruimte (FIB) van de gemeente Rotterdam.

Aan de visie op de toekomst van het Stadhuisplein is door de gemeente in de afgelopen maanden gewerkt samen met de eigenaren en exploitanten van het omliggend vastgoed.  De visie is begin dit jaar gepresenteerd aan de ondernemers en vastgoedeigenaren rond het plein. Daaruit bleek een behoorlijk draagvlak voor de gepresenteerde visie voor het Stadhuisplein blijkt uit een brief van de gemeente Rotterdam.

Wel zijn een aantal risico’s onderkent die een succesvolle uitvoering van de herontwikkeling van het Stadhuisplein in de weg staan.

  • de verwijdering van de twee kiosken is een belangrijke voorwaarde voor het verbeteren van de inrichting van het plein. Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat de kiosken onderdeel worden van de herontwikkeling van het Spinozahuis door ontwikkelaar MAB
  • het verkleinen van de terrassen is essentieel voor de herinrichting van het plein. Dat leidt echter tot forse weerstand bij de horeca-ondernemers en kan een breekpunt voor hun medewerking zijn.

In een in mei gehouden bijeenkomst met het Forum Stadsruit (verenigde bewonersverenigingen in de Rotterdamse binnenstad) bleek dat de aanpak van het plein op een groot enthousiasme van de bewoners in de buurt mag rekenen. Belangrijk aandachtspunt voor de bewoners is de enorme geluidsoverlast die zij tot diep in de nacht van de horecazaken ervaren.

De gemeente Rotterdam heeft € 2,6 min voor de herinrichting van het Stadhuisplein gereserveerd. Medio 2012 wordt definitief besloten over de toekenning van deze middelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in