Winnaar stadsinitiatief is De Luchtsingel

0
2861

De winnaar van het stadsinitiatief 2012 is De Luchtsingel’  van architectenbureau ZUS geworden, dit werd vanavond bekend.  Met 48% van de stemmen (19.313 stemmers) is ‘De Luchtsingel’ duidelijk de favoriet onder de Rotterdammers en gaat dus daadwerkelijk uitgevoerd worden. De overige finalisten: ‘Uit je eigen stad’ (11.848 stemmers), ‘Geluid van Rotterdam’ (3.518 stemmers), ‘Eerbetoon voor Rotterdammers’ (3.073 stemmers) en ‘Stiltepunt’ (2.639 stemmers) worden verder begeleid in de uitvoering van hum plannen.

Luchtbrug
Kristian Koreman en Elma van Boxel van ZUS (Zones Urbaines Sensibles): “We voelen ons enorm vereerd dat de Rotterdammers ons idee zo’n warm hart toedragen. Maar we voelen ook een grote verantwoordelijkheid richting de Rotterdammers. We gaan ervoor zorgen dat het vervolgtraject zo inzichtelijk en transparant mogelijk wordt.”

Opkomst 6,5%
In totaal hebben 40.391 van 617.347 Rotterdammers hun stem uitgebracht, een opkomst van 6,5%. Op korte termijn volgt een uitgebreide evaluatie en nog dit jaar wordt gestart met een nieuwe ronde van Het Stadsinitiatief.

De kosten voor de uitvoering van dit plan zijn begroot op vier miljoen euro (over meerdere jaren uitgesmeerd). Het is de bedoeling dat er zo snel mogelijk gestart wordt met de realisatie. Wethouder Korrie Louwes is blij met de uitslag: ‘Het Stadsinitiatief was bijna twee weken het gesprek van de dag, het lééfde onder de Rotterdammers. De stad krijgt er een landmark bij, gecreëerd voor en door de stad.”

Jury
De board, (bestaande uit Marianne van den Anker – voorzitter, Rudy Stroink, Dick van Well, Henk de Bruijn, Stef Fleischeuer en Jandino Asporaat), die deze selectie heeft gemaakt gaan met de overgebleven finalisten om de tafel. Er wordt gekeken op welke wijze, bijvoorbeeld met andere partners uit de stad, hun plan in leven kan worden gehouden.

Alle initiatiefnemers hebben een begroting gemaakt voor de uitvoering van hun plan. Een Stadsinitiatief kan maximaal 4 miljoen euro subsidie krijgen. Niet uitgegeven gelden blijven beschikbaar voor Het Stadsinitiatief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in