Cobana Katendrecht Rotterdam

9
26451

Cobana Katendrecht

Woongebouw Cobana Katendrecht

Op Katendrecht is een nieuw multifunctioneel gebouw gebouwd met 375 huurappartementen voor hoger opgeleiden die net een baan hebben. Woongebouw Cobana staat aan de Bananenstraat tussen de Brede Hilledijk en de Maashaven n.z. in het Polsgebied van Katendrecht. Het ontwerp is van architect Mattijs Rijnboutt in opdracht van IC Netherlands. Op 28 juni 2019 is woongebouw Cobana opgeleverd.

Cobana Katendrecht

Appartementen en voorzieningen

Woongebouw Cobana is ongeveer 50 meter hoog worden. De locatie is op de pols van Katendrecht schuin achter het Musa Katendrecht. Cobana heeft 375 appartementen met veel gemeenschappelijke voorzieningen. Op de begane grond is er commerciële ruimte, een parkeergarage, twee grote fietsenstallingen en een gemeenschappelijke lobby. Op de vierde verdieping zijn gemeenschappelijke ruimten voorzien (een keuken en een bibliotheek) die grenzen aan een grote daktuin.

Cobana Katendrecht

IC Netherlands is een Nederlandse vastgoed ontwikkelaar met de focus op studentenhuisvesting en woningen voor pas afgestudeerden.

Het ontwerp van het gebouw is in het afgelopen jaar gewijzigd o.a. de balkons zijn geschrapt.
Zie hieronder het oude ontwerp.

Woongebouw Katendrecht Rijnboutt

Pols van Katendrecht

Cobana maakt samen met de andere ontwikkelingen in de Pols van katendrecht uit van het stedenbouwkundige nieuwbouwplan waarbij er in totaal c.a. 800-1000 appartementen toegevoegd worden aan dit deel van Katendrecht. Bekijk alle nieuwbouwprojecten op Katendrecht in Rotterdam.

Katendrecht nieuwbouw

Projectgegevens

Naam: Woongebouw Katendrecht
Status: gerealiseerd
Locatie: Brede Hilledijk, Bananenstraat
Deelgemeente:
Feijenoord
Categorie: Woningbouw
Architect: Rijnboutt
Opdrachtgever: IC Netherlands, Heijmans
Start bouw: 2017
Realisatie: juni 2019

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Woontorens Katendrecht 51.901726, 4.494009 Woontorens Katendrechtin ontwikkeling

Projecten in Rotterdam van deze architect:

9 REACTIES

  1. Leuk. Maar ik ken IC van hun werk in Amsterdam. Onbetaalbare studio’s met te hoge huurprijzen. Ik hoop niet dat IC het marksegment in Rotterdam gaat verzieken met hun abnormale prijzen. Voor een studio van 20m2 in Amsterdam Nieuw-West vragen ze minimaal 800 euro p/m.

  2. Goed dat die speelse balkonnen geschrapt zijn. Was die “speelsheid” maar echte speelsheid, maar het is gewoon lafheid en een goedkope, doorzichtige manier om een financieel uitgekleed ontwerp te verhullen. Cooltower is een goed voorbeeld daarvan. Hoe lang moeten we dat trucje van die speels geplaatste ramen en balkonnen in en op een gevel nog meemaken? Dat begint wel heel oud te worden. De oplossing is natuurlijk (veel) meer geld uitgeven aan je gebouw, maar dat zit totaal niet in de Hollandse cultuur.

    • Okay, Cooltower heeft nu een heel ander ontwerp dus wat ik daarover zei is niet meer actueel. Maar ook dit ontwerp is inmiddels ongelooflijk ver uitgekleed ten opzichte van het originele ontwerp. Maar het zal me allemaal wel. Mijn voornemen voor het nieuwe jaar 2018 is om me niet meer druk te maken over dingen die toch nooit zullen veranderen. De stad krijgt de gebouwen die het kennelijk verdient.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in