Van Vollenhoven Scheepvaartkwartier

0
15968

Het kantoorgebouw aan de Van Vollenhovenstraat 3 op de hoek met de Westzeedijk in het Scheepsvaartkwartier in Rotterdam is getransformeerd tot woongebouw Van Vollenhovenkwartier met 202 citylofts. Het ontwerp is van Roos Ros architecten in opdracht van Ontwikkelaars ABB Bouwgroep, DBOG en Trivestor Groep. De woningen in het woongebouw zijn in februari 2019 opgeleverd

Cathedral transformatie van vollenhovenstraat 3
Transformatie van Vollenhovenstraat RoosRos Architecten

Herbestemming 30.000 m2 kantoren

Ontwikkelaars ABB Bouwgroep, DBOG en Trivestor Groep kochten in februari 2016 het betonnen jaren 60 gebouw. In de transformatie worden 30.000 m² kantoor herontwikkeld tot 202 appartementen, variërend van citylofts tot vierkamer appartementen en rooftop penthouses. Naast de woningen bevat het gebouw een plint met voorzieningen en ruim 200 parkeerplaatsen verdeeld over twee verdiepingen in een ondergrondse parkeergarage. Het ontwerp van de transformatie is van RoosRos Architecten.

Van Vollenhovenstraat RoosRos Architecten
Van Vollenhovenstraat RoosRos Architecten

Transformatie naar woongebouw

Het woongebouw krijgt een klassieke uitstraling. Het hart van het gebouw wordt een vier etages hoog atrium, die zorgt voor ruimtelijkheid en licht. Elk appartement krijgt een Frans balkon. Het gebouw krijgt diverse daktuinen. In de transparante plint op de gegane grond kunnen commerciële voorzieningen komen. De lofts variëren van 40 m2 tot 115 m2 en zijn compleet uitgerust. De richtprijzen variëren van € 185.000,- tot € 395.000,-. Berging, parkeerplaats en afbouwpakket zijn optioneel.

Cathedral transformatie van vollenhovenstraat 1
Transformatie Westzeedijk RoosRos Architecten
Westzeedijk google streetview

Projectgegevens

Naam: Van Vollenhovenkwartier
Status: gerealiseerd
Adres: Van Vollenhovenstraat 13
Deelgemeente:
Centrum – Scheepvaartkwartier
Categorie: transformatie wonen 
Architect: RoosRos Architecten
Opdrachtgever: ABB Bouwgroep, DBOG en Trivestor Groep
Start bouw: 2017
Realisatie: februari 2019

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Nieuwe Van Vollenhoven 51.910735, 4.477315 Van Vollenhoven woningbouw