Woonwijk Sportcampus Feyenoord

2
5845

Op de plek van het voormalig trainingscomplex Varkenoord van Feyenoord in Rotterdam-Zuid komt komt binnen enkele jaren een parkachtige woonwijk met bijna 900 woningen. Het stedenbouwkundig ontwerp Sportcampus Noordoost uit april 2020 is door het college van B en W vastgesteld. De autoluwe buurt tussen De Kuip en het Sportdorp biedt ruimte voor 866 woningen, twee middelbare scholen en een sportcomplex. De ontwikkeling Sportcampus maakt samen met Feyenoord City uit van de gebiedsontwikkeling Stadionpark.

Sportcampus stedenbouwkundig plan 1

Wonen, werken, leren en recreëren

In de nieuwe groene wijk gaan wonen, werken, leren en recreëren samen op. Het wordt een parkachtige buurt; grotendeels autovrij, waar de
voetganger en fietser de hoofdrol heeft en waar de buitenruimte én de gebouwen uitnodigen om te bewegen en te ontspannen. Daarmee past de ontwikkeling van de Sportcampus ook in de wens van de Gemeente Rotterdam om actievere levensstijl op Zuid te creëren.

Woningen

De woningen zijn een mix van appartementen en eengezinswoningen in verschillende prijssegmenten. In de gebiedsontwikkeling zijn 260 woningen opgenomen in het middensegment. Deze nieuwe wijk biedt in totaal 30 procent midden- en 20 procent sociaal segment en 50 procent hoger segment.

Sportcampus stedenbouwkundig plan 2

Twee middelbare scholen met 1700 leerlingen

Het onderwijsaanbod op Zuid moet aantrekkelijker en veelzijdiger en de kwaliteit van de huisvesting moet beter. Dat zijn de afspraken die gemeente Rotterdam in 2018 in een convenant met de schoolbesturen CVO, LMC en BOOR heeft afgesloten. De komst van twee middelbare scholen naar de Sportcampus maakt hier onderdeel van uit. Zo’n 1700 leerlingen krijgen hier straks onderwijs in het vmbo, mavo, havo en vwo. Er wordt nu hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de scholen in augustus 2024 hun deuren kunnen openen.

Planning

Nu het stedenbouwkundig ontwerp voor dit deel van de Sportcampus van Stadionpark door het college van burgemeester en wethouders is vastgesteld, gaan de plannen voor de nieuwbouwwijk naar de gemeenteraad. Onder meer het bestemmingsplan voor het gebied moet nog worden aangepast. Naar verwachting zal de raad daar volgend jaar over besluiten.

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Woonwijk Sportcampus Feyenoord 51.891272, 4.527054 Sportcampus Feyenoord

2 REACTIES

  1. Ja start eens gewoon als daar plek voor is alle mensen verhuizen uit rotterdam naar de om liggende gemeentes er is veel vraag naar nieuw bouw en om door te starten en daarbij komen er weer goed koperen woningen vrij,

  2. Waarom moet het een jaar duren voordat de gemeenteraad een ei heeft gelegd?
    Alle overheden, woningbouwcorporaties, allerlei instanties en woningzoekenden dringen erop aan om snel te gaan bouwen, want de nood is hoog!
    Vervolgens gaat zo’n raad een jaar nadenken of de speeltuin wel juist geplaatst is?
    Zo’n project (Sportcampus Feyenoord) zou met “geen woorden, maar daden” moeten worden aangepakt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in