New Benthem- transformatie Benthemstraat 30

0
9758

New Benthem is de naam van de transformatie van het voormalige kantoorgebouw aan de Benthemstraat 30 in Rotterdam Noord naar woongebouw. New Benthem krijgt 168 appartementen op zes woonlagen. De plint wordt opengemaakt en ingericht voor verblijf- en werkruimte. Bovenop het gebouw komen terrassen. Het ontwerp is van WOMO Architects uit Amsterdam in opdracht van APF International en Angelo Gordon.

In september 2018 kochten beleggers APF International en Angelo Gordon het kantoor gebouw met het oog om het grootschalig te ontwikkelen. Het kantoorgebouw bedraagt ca. 21.700 m2 BVO en beschikt over 86 parkeerplaatsen in ondergelegen parkeergarage. In september 2020 is de omgevingsvergunning aangevraagd voor de transformatie van kantoren naar woningen.

Benthemstraat – Rotterdam Noord

Het kantoorgebouw ligt aan de Benthemstraat 30 in de Agniesebuurt in Rotterdam Noord. Het naastgelegen scholencomplex Technikon is gebouwd door architect Maaskant. Tegenwoordig is Zadkine opleidingen en het Hofpleintheater in het gebouw gevestigd. Het Akragon, de witte toren is in gebruik door sportschool David Lloyd.

Huidige situatie Benthemstraat 30

Kantoorgebouw van architect Elffers

Het modernistisch kantoorgebouw aan de Benthemstraat 30 is in 1966 gerealiseerd naar het ontwerp van architect Cornelis Elffers in opdracht van de Nationale Levensverzekering Bank (later Nationale Nederlanden). Later is het gebouw verbouwd door Brouwer Steketee architecten. Het gebouw vormt een uitbreiding van het hoofdkantoor van ‘De Nationale’ aan de Schiekade 830 dat tussen 1942 en 1949 is gerealiseerd, ook ontworpen door architect Elffers.

Projectgegevens

Naam: New Benthem
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Benthemstraat 30
Deelgebied: Noord, Agniesebuurt
Categorie: Woningen, transformatie
Architect: WOMO Architects
Opdrachtgever: 
APF International, Angelo Gordon.
Start bouw: nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Benthemstraat 30 51.928100, 4.476400

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in