Bloemfontein foto-update

0
4721

De nieuwbouw van Bloemfontein in de Afrikaanderwijk (onderdeel van Parkstad) komt in het gebied dat wordt begrensd door de Joubertstraat, Brede Hilledijk, Bothastraat en Bloemfonteinstraat. Van de bestaande bouw in dit gebied blijft het Kasteel en het blok op de hoek Brede Hilledijk en Bothastraat behouden. De andere bebouwing maakt plaats voor nieuwbouw.

In Afrikaanderwijk gebouwd begin 20e eeuw zijn de straten genoemd naar belangrijke personen en plaatsen uit de oorlog van De Boerenrepubliek met de Engelsen (1899-1902).

Huidige situatie
Bebouwing op de hoek van de Joubertstraat en Bloemfonteinstraat staat op de nominatie om gesloopt te worden.

Op de hoek van Bloemfonteinstraat en Louis Bothastraat staat een pand met een monumentale gevelbekroning met de tekst ‘honor ci honor'(ere wie ere toekomt) De drie borstbeelden daarboven zijn van Paul Kruger, (president Zuidafrikaanse republiek Transvaal) en zijn generaals (Christiaan de Wet en Louis Botha). Ook dit staat op de nominatie om gesloopt te worden.

Bebouwing aan de Cronjestraat, hoek met de Bloemfonteinstraat. Ook deze panden zullen worden gesloopt.

Het kasteel op de hoek van de Brede Hilledijk en de Joubertstraat blijft behouden. Dit voormalige hoofdkantoor van Thomsen’s Havenbedrijf uit 1903 is recent gerenoveerd.

Naast Het Kasteel blijft ook de bebouwing op de hoek van de Brede Hilledijk en de Bothalaan behouden. Het Paviljoen links op de foto is van Chiel Verhoeff uit 1993.

Meer projecten in Parkstad
Zuiderspoor
Spoorweghavenpark
Bloemfontein
School HAVO – VWO
Brabantse Huisjes / Leeuwenkuil
Parkstad zuid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in