NoordBest Bloklandstraat

1
9726

Noordbest fase 1 Rotterdam

Nieuwbouw NoordBest aan de Bloklandstraat Rotterdam

Aan de Bloklandstraat in het Oude Noorden van Rotterdam is gestart met de bouw van het nieuwbouwproject NoordBest. In het bouwblok worden 59 grondgebonden woningen ontwikkeld door Woonstad Rotterdam. De woningen betreffen zowel huur- als koopwoningen. Het ontwerp van de woningen is van Ruoff Architecten.

In overeenstemming met de overige woonbebouwing in de omgeving wordt een min of meer gesloten bouwblok gerealiseerd. De nieuwbouw moet aansluiten bij de bestaande en oorspronkelijke structuur van het gebied (rooilijn, bouwhoogtes). De woningen bestaan uit drie woonlagen waarbij bij een deel van de woningen de derde laag in een zadeldak wordt uitgevoerd. Het binnenterrein bestaat uit de achtertuinen van de woningen die door middel van een achterpad worden ontsloten.
Noordbest Bloklandstraat birdview

Ruoff Architecten

Ruoff Architecten is een Rotterdams architectenbureau dat o.a. Kaapseveer (Katendrecht 2011) en het Zinkerblok (Feijenoord 2015) ontwierp.

Herontwikkeling Bloklandstaat

Het Bloklandblok wordt ontsloten door de Bloklandstraat, De Tochtstraat, de Raephorststraat en de 1e Pijnackerstraat in het Oude Noorden van Rotterdam. Het project ligt grofweg tussen de nieuwbouwprojecten 130Watt (2014) en Soetendaal (2015).

NoordBest 59 nieuwbouw woningen

Het nieuwbouw project NoordBest biedt de keuze uit 59 eengezinswoningen, waarvan 23 huurwoningen in de vrije sector, vanaf € 919,- p/maand incl. servicekosten en 36 koopwoningen. Alle koopwoningen zijn in de zomer van 2015 verkocht. Op 28 oktober 2015 is gestart met de bouw van Noordbest. In 2016 zijn de woningen opgeleverd.

Noordbest fase 1 Rotterdam

In de jaren zeventig kwam in het Oude Noorden de stadsvernieuwing opgang. Hierdoor werden vele woningen gerenoveerd of vervangen. Daarbij zijn ook de woningen aan de Bloklandstraat onderhanden genomen. De matige kwaliteit heeft later geleid tot het besluit om het hele blok te slopen en op deze plaats herontwikkeling uit te voeren. De sloop is inmiddels afgerond, waardoor de locatie braak ligt en wacht op nieuwbouw.

Projectgegevens

Naam: NoordBest (fase 1)
Status: Gerealiseerd
Lokatie: Bloklandstraat
Stadsdeel: Noord – Oude Noorden
Categorie: Woningbouw
Architect: Ruoff Architecten
Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Start bouw: 2015
Realisatie: 2016
Programma: 
59 grondgebonden woningen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Nieuwbouw Bloklandblok 51.936386, 4.482055 Bloklandstraat

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in