Kaapseveer Rotterdam

0
3747

Kaapseveer

Kaapseveer, nieuwbouw Katendrecht

Het nieuwbouwblok Kaapseveer bestaat uit 30 nieuwbouw woningen aan de Katendrechtsestraat  en de Rechthuisstraat op Katendrecht in Rotterdam. Het ontwerp is van Ruoff Architecten in opdracht van Woonstad Rotterdam. De bouw van het wooncomplex is in 2010 gestart. Oplevering heeft plaats gevonden in 2011.

Architectuur Kaapseveer

Ruoff Architecten heeft in stedenbouwkundige opzet als in architectonische uitwerking aansluiting gezocht bij de bestaande oude kern van Katendrecht. Kenmerken uit de omgeving zoals wisselende beukmaten, afwijkende verdieping- en gevelhoogten zijn in de nieuwbouw overgenomen evenals de variatie in de plinten en gevelbeëindigingen.

De gevels zijn opgetrokken in roodbruin metselwerk. Witte gevelstenen in afwijkend metselverband vormen bijzondere accenten boven de ramen en verwijzen naar de rijke gevelornamenten in de directe omgeving.

Koopappartementen

De nieuwbouw woningen van Kaapse Veer krijgen hebben klassieke uitstraling die past bij de omringende bebouwing. De 23 koopwoningen zijn uitgevoerd in 4 woningtypen en in drie- of vier woonlagen met oppervlakten die variëren van 110 m2 tot 148 m2. Prijzen van de woningen variëren van € 213.000 tot € 249.000. Bijna alle eengezinswoningen in Kaapseveer hebben een tuin.

Gebiedsontwikkeling Katendrecht

Katendrecht ondergaat een flinke metamorfose. Van vergeten schiereiland, berucht als hoerenbuurt en Chinatown wordt Katendrecht omgevormd naar een nieuwe moderne woonwijk met veel groen aan de rand van het centrum van Rotterdam. Door de bouw van Rijnhavenbrug is Katendrecht werkelijk dichter bij het centrum komen te liggen. Om de transformatie te realiseren is er veel nieuwbouw gepland op de Kaap en worden de kwaliteiten van de huidige bebouwing beter benut. Er worden 1.600 nieuwe woningen gebouwd op de voormalige haventerreinen aan de Maashaven. Grote nieuwbouwprojecten die zijn gerealiseerd zijn het Parkkwartier en het Laankwartier. Kaap Belvedere en de Fenixloodsen zijn voorbeelden van projecten waar nieuwbouw en renovatie zijn gecombineerd.

Foto’s Kaapseveer

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”kaapseveer”]

Projectgegevens

Naam: Kaapseveer
Status: Gerealiseerd
Lokatie: Katendrechtsestraat
Stadsdeel: Feijenoord  – Katendrecht
Categorie:
Architect: Ruoff Architecten
Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Start bouw: 2010
Realisatie: 2011
Programma: 30 woningen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Kaapseveer 51.900247, 4.480193

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in