Zinkerblok Rotterdam

6
5754

Zinkerblok impressie 1

Zinkerblok Rotterdam

Het Zinkerblok is een nieuw woonblok met 40 grondgebonden huurwoningen dat op een braakliggend terrein is gebouwd aan de Zinkerweg en de Feijenoorddijk in Rotterdam. Het ontwerp is van Ruoff Architecten in opdracht van Woonstad. Het Zinkerblok is in februari 2016 ogeleverd. Sinds 2009 was op het braakliggende terrein een ecologische kinderpark ingericht.

Het Zinkerblok is een gesloten bouwblok waarbij Zinkerblok impressie 2verschillende woningtypes zijn ontwikkeld die reageren op de positie binnen de straten en in het bijzonder de verschillende hoeksituaties van het blok. Het binnenterrein is volledig beschikbaar voor eigen achtertuinen en een gemeenschappelijk deel. Bij alle woningen ligt de voordeur aan de straat. De begane grondverdieping bij de hoekwoningen groter is zodat er op de verdieping een buitenruimte kan worden gemaakt.

Architectuur kenmerken 19e eeuw

Het uiterlijk van het Zinkerblok is afgestemd op de kenmerken van die bebouwing uit het einde van de 19e eeuw die in de buurt nog aanwezig is. Die kenmerken bestaan uit een perceelsgewijze opbouw van de gevelwanden, de verticale raamverhoudingen, de afwisselende vormgeving van de plintverdieping, kortom, alle kenmerken van de niet-planmatige stedenbouw. Zoals kenmerkend voor niet-planmatige stedenbouw varieert de hoogte van de blokken op subtiele wijze, verschuiven de gevelritmes enigszins en liggen de ramen van de verschillende panden niet allen op gelijke hoogte.

Projectgegevens

Naam: Zinkerblok
Status: Gerealiseerd
Lokatie: Zinkerweg, Feijenoorddijk
Deelgemeente: Feijenoord
Categorie: Woningbouw
Architect: Ruoff Architecten
Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Start bouw: 2014
Realisatie: 2015
Programma: 
40 grondgebonden woningen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Zinkerblok 51.911054, 4.510746 Zinkerblokin uitvoering2015
Impressies Zinkerblok

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”zinkerblokimpr”]

6 REACTIES

  1. Ik ben een oud-bewoner van Feijenoorddijk maar moest door het afbreken van de oude woningen verhuizen! Ver ben ik niet verhuist ik ben nog steeds woonachtig in Feijenoord pure omdat wijn sinds kleins af hier zijn opgegroeit in de buurt en de Feijenoorddijk. Maar nu met een gezin van 5 zou ik super graag terug willen naar mijn oude buurt! Nu we klein wonen zou deze huizen een mooie uitkomst om als nog hier te kunnen blijven in onze buurt Wijk Feijenoord .

  2. Hallo,
    Ik ben Ilhan Hassan en ik wil graag in een van deze woningen wonen. Ik heb al op deze advertentie gereageerd, maar ik wil hier alsnog benadrukken hoe graag ik in zo’n huis wil wonen. Ik woon al 13 jaar in mijn huis en zou daarom heel graag een van deze woningen (zinkerblok) willen krijgen.

  3. ja ik kan geen melding zien van hoe ik me kan inschrijven voor de nieuwe wooning aan zinkerblok en er staat wel van dat we kunnen ons inschrijven in maand oktober maar helaas zie ik geen melding daar over,mag ik weten of een andere wijze voor is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in