Bouw twee waterpleinen in Rotterdam gestart

0
2108

In Rotterdam is afgelopen maanden op twee lokaties gestart met de bouw van waterpleinen. Het Bellamyplein in Spangen en het Benthemplein in Rotterdam Noord worden de eerste multifunctionele waterpleinen ter wereld. Een waterplein is een Rotterdamse innovatie tegen extreme wateroverlast die door de klimaatverandering wordt verwacht. Het ontwerp van de waterpleinen is van De Urbanisten, gespecialiseerd in stedenbouwkundig onderzoek gevestigd in Rotterdam, in opdracht van de gemeente Rotterdam.

Waterplein Bellamyplein gestart in april 2012
In de Rotterdamse wijk Spangen nabij het Justuskwartier is april 2012 gestart met de verbouwing van het Bellamyplein tot waterplein. Het waterplein wordt vijfhoekig en aan een enkele zijde trapsgewijs verdiept. Het plein wordt uitgevoerd met kleine roodbruine gebakken klinkers waardoor het een beetje een jaren ‘30 uitstraling krijgt en goed past in de sfeer van de omgeving. Verder krijgt het waterplein, net als het hele Bellamyplein, een groene uitstraling door beplanting en een grote bak met bloemen.
De bouw is live te volgen via de webcam die gericht is op het Bellamyplein. Fotoserie op facebook pagina Bellamyplein. Meer waterplein Bellamyplein.

Waterplein Benthemplein gestart in juni 2012
Op het Benthemplein, dat ligt tussen tussen de drie gebouwen van het Technikon complex vlakbij Hofplein, is in juni gestart met de herschikking van de ondergrondse stedelijke infrastructuur de eerste stap in de realisatie van het waterplein. In de komende maanden zal het Benthemplein geleidelijk veranderen van een saai tegelplein naar aantrekkelijk stadsplein met ruimte voor water, sport en groen. Medio 2013 zal de bouw zijn afgerond. Meer waterplein Benthemplein.

Foto’s 15 augustus 2012

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in