COOL63, herontwikkeling gebouw Coolsingel – Stadhuisplein

2
3998

COOL63 is de nieuwe naam van het herontwikkelingsproject op de hoek van de Coolsingel en het Stadhuisplein. Werken, winkelen en wonen in het centrum van Rotterdam. Een beeldbepalend complex uit de wederopbouwtijd krijgt er een nieuwe, duurzame toekomst, met een hoogwaardige, tijdloze uitstraling. Het gaat om een herontwikkeling van totaal 25.000 m, met 5.000 m2 kantoren, 14.000 m2 retail & horeca en 15 exclusieve appartementen.


Impressie herontwikkeling Coolsingel - Stadhuisplein (MAB Development)

Herinrichten Stadhuisplein
Op de verdiepingen zal Saturn een flagshipstore vestigen van ruim 10.000 m2, in de plinten aan het Stadhuisplein en de Coolsingel is daarnaast volop plek voor winkels, cafés en restaurants. Hiernaast krijgt het Stadhuisplein een kwaliteitsinjectie door deze nieuw in te richten. De huidige bebouwing met serretuinen wordt gesloopt en wordt vervangen door nieuwbouw met een tweelaags wintertuin. In de plannen voor de buitenruimte is rekening gehouden dat de twee paviljoens aan de Coolsingel worden verwijderd.

Exclusieve appartementen
Op de huidige bebouwing aan de kruiskade tegenover het Hilton hotel worden 15 exclusieve appartementen gebouwd. Elk met een eigen groot dakterras of -tuin met uitzicht op de Coolsingel en het Stadhuis.

2 REACTIES

  1. Yes!!!! eindelijk de paviljoens weg, een stedebouwkundig NoN was dat altijd! Straks weer een mooi open plein dat weer bij het stadhuis gaat horen! Yes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in