Little C – Coolhaven

6
18393

Little Coolhaven

Little Coolhaven Rotterdam

Het gebied rond de Coolhaven in Rotterdam wordt herontwikkeld tussen 2016 en 2025. De de naam van de woningen in het gebied is Little C. Het nu nog lege waterfront van de Coolhaven heeft veel potentie. In het masterplan van CULD (Compex Urban Landscape Design) wordt nieuwbouw met maximaal 520 woningen (vastgelegd in het bestemmingsplan), hoger onderwijs en medische commerciële gepland. De verkoop van Little Coolhaven is op 15 november 2017 gestart met de verkoop van de eerste 31 lofts in drie gebouwen. De bouw startte in 2018. Oplevering wordt verwacht in 2021 en 2022.

Kenmerken voor de ontwikkeling zijn een combinatie tussen stedelijke verdichting en wonen en werken in de luwte. De G.J. de Jonghweg wordt getransformeerd tot een parkachtige groen waterfront met verblijfsplekken en paviljoens van hoge kwaliteit. De herontwikkeling Coolhaven is ongeveer 10 ha. (100.000 m2) groot en maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling van het gebied Hoboken. Coolhaven wordt ontwikkeld door ERA Contour en JP van Eesteren.

Little C, wijk met New York als inspiratie

In het nieuwe wijkje Little C komen 330 woningen, 100 lofts en 230 appartementen in 15 gebouwen. De woningen krijgen een oppervlakte varierend van 70 m2 tot 300 m2 en tientallen woningen krijgen een daktuin. De ambitie is om een hoog kwalitatief woongebied te maken. Aan de ’s Gravendijkwal komen kantoren die overdag voor levendigheid in het gebied zorgen. Als inspiratie voor de wijk Coolhaven dient de woningbouw in New York en de wijk The Village in het bijzonder.

Little Coolhaven

Parkachtige omgeving

De G.J. de Jongweg wordt getransformeerd tot een parkachtige groen waterfront met verblijfsplekken en paviljoens van hoge kwaliteit. Het parkje wordt de verbindende schakel tussen de Heemraadsingel en het Museumpark en Het Park. Over de ´s Gravendijk wal komt een directe loop- fietsverbinding. De gemeente Rotterdam legt het park aan uit de grondopbrengsten van de nieuwe wijk.

Coolhaven masterplan impressie 1

Lofts en appartementen Little C

Op 15 november 2017 zijn de eerste woningen van Little C in de verkoop gegaan. In drie gebouwen The Grand (11 lofts), The Urban (13 lofts) en The Factory (7 lofts) worden 31 lofts aangeboden. Meer info: projectwebsite

Little Coolhaven Rotterdam

Little C krijgt 15 gebouwen met elk hun eigen stijl en karakter. Een ‘village’ in de stad. Met veel aandacht voor de buitenruimte. Er zijn collectieve daktuinen waar binnen- en buitenleven samenkomen. Loopbruggen die de gebouwen verbinden, met daaronder groene straatjes. Ook zijn er drie kleine pleintjes, met elk een eigen karakter, die zorgen voor een publieke, maar intieme wereld.

Gebiedsontwikkeling Coolhaven

CULD, een joint venture van stedenbouw en landschap architecten Juurlink [+] Geluk en J. van ’t Spijker architecten, heeft in 2011 de opdracht gekregen om het masterplan Coolhaven uit te werken. Door de crisis heeft de ontwikkeling een aantal jaar stil gestaan. Vanaf 2014 is een nieuwe versie van het masterplan in de maak, nadat de gemeente en ontwikkelende partijen ERA Contour en JP van Eesteren een overeenkomst ondertekende op 27 juni 2014. Hierin werd de grondreservering ondertekend voor 10.000m2 aan de G.J. de Jonghweg. Deze marktpartijen krijgen drie jaar de tijd om de ontwikkeling van dit gebied van de grond te krijgen.

Masterplan Coolhaven

Het ontwerp van CULD richt zich op de kwaliteit van het water van de Coolhaven door de nieuwe bebouwing door te trekken tot aan de kade. Door kleine gebouwen, op de menselijke maat, op een streng grid te plaatsen krijgt het gebied een nieuwe logica. De gebouwen kunnen voor wonen, werken en leren worden gebruikt. Coolhaven Masterplan 1

In het masterplan Coolhaven Rotterdam worden drie nieuwe torens voorgesteld die samen met de bestaande hoogbouw een passend ensemble vormen.

Impressies Coolhaven gebiedsontwikkeling

Projectgegevens

Naam: Little C
Status: In ontwikkeling
Lokatie: Coolhaven
Deelgemeente: Delfshaven
Categorie: Gebiedsontwikkeling
Architect: CULD
Opdrachtgever: J.P. van Eesteren, ERA Contour
Start bouw: 2018
Realisatie: 2022
Programma: 
60.000 m2 – 80.000 m2 mixed use

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Coolhaven herontwikkeling 51.909323, 4.463882 Coolhaven herontwikkeling

6 REACTIES

 1. Prachtig! Die mix van hoog- en laagbouw zorgt voor een geweldig contrast. Met deze locatie kan het centrum van Rotterdam op een passende manier worden uitgebreid.

 2. Prachtige masterplan. Mijn vriendin en Ik zijn geïnteresseerd in de appartementen die in de masterplan worden gebouwd. Graag ontvang ik hier meer informatie over.

  Met vriendelijke groet,

  Junny Solano

 3. Impressies zijn erg mooi. Variatie in hoogte en bouwstijlen spreken mij ook enorm aan. Als dit gerealiseerd wordt een enorme impuls voor de wijk en goed gebruik van een (nu) saai en braakliggend stukje stad dat eigenlijk een fantastische locatie is. Dichtbij het centrum en water en groen voor de deur!

 4. Mooie plannen maar is er een oplossing gevonden voor de steenpuist bij de Coolhaven, het gebouw van de Deense zeemanskerk waarbij illegaal hekken zijn geplaatst zodat het niet mogelijk is om daar langs het water te lopen. Zolang deze deels illegale nederzetting niet wordt gesloopt kan het gebied niet optimaal worden ingedeeld en zullen veel potentiële kopers het laten afweten.

 5. Leuk die boothavens met opgetuigde zeilboten erin getekend! Vooralsnog rondjes varen in het haventje? Niet echt realistisch.
  Zouden de ontwerpers ook nadenken hoe die bootjes verder dan alleen die haven kunnen varen? Hoe leuk zou het zijn om eindelijk eens een circuit van havens, singels, grachten met elkaar te verbinden? Zodat je een tochtje per boot kan maken. Water genoeg, zou je zeggen….

 6. Mooi architectuur, zeker interessante wijk, alle voorzieningen van de stad en toch in de luwte inderdaadvan het park. Ook interessant voor senioren die terug willen naar de stad. Ben benieuwd naar de prijzen, mooi en leefbaar gebied!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here