Downtown woontoren, start sloop huidige bouwing Baan

1
27934

Downtown ofwel DWNTWN is een nieuwe woontoren met 193 woningen die gepland is in het Baankwartier in Rotterdam. Woontoren Downtown komt tussen de nieuwe woontorens Baantoren en de Cooltoren te liggen. De 75 meter hoge woontoren wordt ontworpen door OZ Architect in opdracht van ontwikkelaar Life makes Sens. Op 16 mei 2022 is gestart met de sloop van de huidige bebouwing uit de wederopbouw. De verkoop van de appartementen startte al in 2019. Naar verwachting wordt Downtown in het 3e kwartaal 2025 opgeleverd.

Het gebouw Downtown

In woontoren Downtown worden diverse soorten woningen gebouwd. Van starterswoningen, zorgwoningen en woonwerk units, tot maisonnettes, lofts en penthouses. In totaal komen er 134 koop appartementen en 32 huurappartementen voor starters, die door Havensteder zullen worden verhuurd. Tevens wordt er een zorgprogramma gerealiseerd voor zorgverstrekker Antes met studio’s op één verdieping in Downtown met een eigen zelfstandig entree aan de Hoornbrekerstraat. Daarnaast wordt voorzien in een parkeergarage op de derde bouwlaag (2e verdieping). De woningen beschikken over inpandige bergingen. Op de begane grond is een ruime fietsenstalling aanwezig voor circa 350 fietsen en plekken voor scooters en bakfietsen.

De woontoren wordt gerealiseerd op een basement, de zogenaamde ‘Rotterdamse laag welke hier 22 meter hoog is. De uitstraling van het basement wordt pandsgewijs, transparant en voorzien van een dubbelhoge entree. De rooilijnen te volgende de andere bebouwing aan de Baan.

Sloop bestaande bebouwing Baankwartier

De bestaande bebouwing op deze plek aan de Baan en Hoornbrekerstraat zal worden gesloopt. Dit is het Eurohotel (Baan 14-20), zorgwoningen die door Antes zijn gehuurd van Havensteder (Baan 32), enkele door Havensteder verhuurde bedrijfsruimten, een aantal particuliere woningen ter hoogte van Baan 36 en de adressen Hoornbrekerstraat 13 en 17. Op 22 mei 2022 is officieel gestart met de sloop.

Sloop Baan Rotterdam

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”downtown-bouw”]

Balkons en dakterras

De hoogte van 75 meter van Downtown is een bewuste keuze: het past volgens de projectontwikkelaar mooi in de skyline en behoudt de menselijke maat. Het gebouw wordt verder gekenmerkt door de ‘groene balkons’ van verschillende afmetingen en een gezamenlijk dakterras.

Koopwoningen

De 134 koop appartementen variëren in oppervlakte van 40 m2 tot 158 m2 in de prijsrange van € 217.500 tot € 995.000.

Meer info: projectwebsite

OZ Architect

OZ Architect realiseert in Rotterdam o.a. woontoren The Terraced Tower en de transformatie van Hofplein 19. Life makes sens is een samenwerkingsverband tussen LIFE.NL en SENS real estate. Beide partijen zijn gespecialiseerd in binnenstedelijke ontwikkeling en complexe vastgoedopgaven.

Projectgegevens

Naam: Downtown Apartments
Status: In uitvoering
Locatie: Baan
Deelgebied: Centrum
Type: Woningen
Architect: OZ Architect
Opdrachtgever: Life makes Sense
Start: 2e kwartaal 2022
Realisatie: 3e kwartaal 2025
Hoogte: 75 meter.

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

DWNTWN - Downtown 51.914724, 4.480778 DownTown woongebouw

Projecten in Rotterdam van deze architect:

1 REACTIE

  1. Downtown, een woontorentje van 75 meter hoog voor mensen die last hebben van hoogtevrees en niet graag in de beide hogere broers of zussen van 150 meter willen wonen, maar wel het genot van een mooi stekkie in hartje Rotterdam ambiëren.

    Wanneer wordt dan de Baantoren gebouwd als tussendoor Downtown al gestalte krijgt, of heeft dit ook vertraging gekregen zoals vaker in Rotterdam voorkomt ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in