DWNTWN – Downtown toren Rotterdam

0
7776

Downtown ofwel DWNTWN is een nieuwe toren die gepland is in het Baankwartier in Rotterdam. De 70 meter hoge woontoren wordt ontworpen door OZ Architect in opdracht van ontwikkelaar Life makes Sens. De bouw van de woontoren zal in het eerste kwartaal van 2021 beginnen. Naar verwachting zal DWNTWN medio 2023 worden opgeleverd.

DownTown Enscape_night-shot

In DWNTWN worden 200 woningen gerealiseerd. De geplande locatie ligt tussen de nieuwe woontorens Baantoren en de Cooltoren. Op dit moment staat op die plek het Eurohotel dat hiervoor wordt gesloopt.

Downtown Enscape_tussenlaag-2.0

In woontoren Downtown wordt een diversiteit aan woningen aangeboden. Van starterswoningen, zorgwoningen en woonwerk units, tot maisonnettes, lofts en penthouses. De hoogte van 70 meter is een bewuste keuze: het past volgens de projectontwikkelaar mooi in de skyline en behoudt de menselijke maat. Het gebouw wordt verder gekenmerkt door de ‘groene balkons’ van verschillende afmetingen en een gezamenlijk dakterras.

OZ Architect realiseert in Rotterdam o.a. woontoren The Terraced Tower en de transformatie van Hofplein 19. Life makes sens is een samenwerkingsverband tussen LIFE.NL en SENS real estate. Beide partijen zijn gespecialiseerd in binnenstedelijke ontwikkeling en complexe vastgoedopgaven.

Projectgegevens

Naam: DWNTWN Downtown
Status: In ontwikkeling
Locatie: Baan
Deelgebied: Centrum
Type: Woningen
Architect: OZ Architect
Opdrachtgever: Life makes Sense
Start: 1e kwartaal 2021
Realisatie: medio 2023
Hoogte: 70 meter.

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

DWNTWN - Downtown 51.914724, 4.480778 DownTown woongebouw

Projecten in Rotterdam van deze architect:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here