Baantoren – Baan Tower Rotterdam

0
23813

baan-toren-rotterdam

Baan Toren tweede 150 hoge toren in Baankwartier

Baan Toren wordt een nieuwe woontoren in het centrum van Rotterdam in het Baankwartier. Op 29 november 2016 presenteerde ontwikkelaars Being Development, Red Company en Martens Aannemingsbedrijf samen met architect Nanne de Ru van The Powerhouse Company de nieuwe woontoren.

Slanke toren

De Baantoren wordt 150 meter hoog en zeer slank van vorm. Volgens de ontwikkelaars en architect zelfs de slankste woontoren van Europa. De bouwoppervlakte wordt 20 bij 20 meter. De toren komt dicht bij de 150 meter hoge woontoren Cooltower waar de bouw in 2018 startte.

Baantower en Cooltower

146 appartementen

De Baan Tower, gelegen aan de Baan nabij de Witte de Withstraat, bestaat uit 146 woningen, de helft huur en de helft koopappartementen, variërend van compacte en complete lofts voor starters, ruime woningen voor gezinnen en luxeappartementen. De woonverdiepingen kenmerken zich door royale ramen met groots uitzicht over Rotterdam. De oppervlakte van de woningen lopen uiteen van 50 m2 tot 315 m2. De middelgrote en grote woningen hebben een ruime, beschutte buitenruimte met zicht op de stad. De toren wordt bekroond door een aantal penthouse verdiepingen.

Baantower Rotterdam

Bistro in plint

In de 5 meter hoge plint van de Baan Tower komt naast de ruime entree van de woningen ook een bistro. De bistro brengt niet alleen levendigheid in het Baankwartier, maar zal ook take-out verzorgen voor bewoners en omwonenden. Door het open karakter van de plint past deze goed bij de pandsgewijze structuur van de wederopbouw architectuur in het gebied. De toren wordt gekenmerkt door een hoge kwaliteit van afwerking. De gevel is van donkergrijs natuursteen met geanodiseerde aluminium kozijnen en travertijn natuurstenen details in de plint.

Verwachte bouw start 2019

De Baan Tower is een nieuw architectonisch icoon voor innovatief wonen in hartje centrum Rotterdam. Het project is gisteren voor het eerst aan omwonenden gepresenteerd en wordt in de komende tijd verder uitgewerkt. De verwachte start bouw is in 2019.

Projectgegevens

Naam: Baan Tower
Status: in ontwikkeling
Locatie: Baan
Deelgemeente: 
Centrum Stadsdriehoek
Categorie: Woningbouw
Architect: The Powerhouse Company
Opdrachtgever:
Start bouw: 2019
Realisatie: 2022