Edge Rotterdam nieuw plan Coolsingel 75

3
4253

Vastgoedontwikkelaar Edge en architectenbureau Nudus uit Rotterdam hebben het ontwerp gepresenteerd voor EDGE Coolsingel. Het kantoorgebouw verrijst schuin tegenover het stadhuis en komt op de plek van het kantoorgebouw De Utrecht van J.J.P Oud dat eerder in 2023 is gesloopt. 

Edge Rotterdam Coolsingel
EDGE Rotterdam

De horizontale geleding en speelse vouwen in de gevel in het ontwerp van EDGE zijn een eerbetoon aan het ontwerp van J.J.P. Oud. “De vorm van het gebouw sluit aan bij het stedelijke ritme van de Coolsingel, met een duidelijke plint, een hoofdvolume van zes verdiepingen en een teruggezette drielaagse optopping.” EDGE Coolsingel heeft straks een bruto vloeroppervlakte van 22.000 m2. Daarvan wordt 16.000 m2 kantoorruimte, 5.000 m2 co-working space en 1.000 m2 retail. Dat laatste krijgt een plek in de plint.

Edge Rotterdam Coolsingel atrium
Edge Rotterdam optopping

Centraal in het gebouw, achter de gevel aan de Coolsingel, is een atrium gesitueerd. “Dit bevordert de sociale interactie tussen verdiepingen, laat veel daglicht binnen en geeft een genereus uitzicht op Coolsingel en Stadhuis. Het volume van de optopping heeft een verticaal gevouwen gevel en biedt een markant kader naar de Rotterdamse skyline.”

Op de plek waar nu EDGE Coolsingel verrijst zou eerder een woongebouw Coolsingel 75 komen naar het ontwerp van Klunder architecten in opdracht van Novaform. Toen dat project niet langer haalbaar bleek, heeft Edge de locatie overgenomen om er een kantoorgebouw te maken. Op het moment dat Edge de locatie overnam was de sloop van het gebouw van J.J.P. Oud door Novaform al ingezet. Van het oude gebouw is alleen de kelder behouden gebleven.

Projectgegevens

Naam: Edge Coolsingel
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Coolsingel 75
Deelgemeente:
 Centrum, Cool
Categorie: kantoor
Architect: Nudus
Opdrachtgever: Edge
Start bouw: 2024
Realisatie: 2026

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

De Utrecht Coolsingel 51.921781, 4.478488

3 REACTIES

  1. Wat een kapitaalvernietiging zeg, een historisch kantoorpand vervangen met een nieuw kantoorpand. Doodzonde dat woningen hier niet meer zijn toegestaan.

  2. Maar daar hoef je in Rotterdam niet mee aan te komen. Liever modderen we maar wat aan. En met een goeie babbel van de architect lijkt het net of we hier respectvol met gebouwen omgaan.

  3. Het enige échte eerbetoon aan J.J.P. Oud zou het terugbrengen in de oorspronkelijke staat van het gebouw “De Utrecht” uit 1961 zijn geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in