Coolsingel 75 – verkoop start eind mei

0
32468
Coolsingel 75 nieuwbouw

Nieuwbouw Coolsingel 75

Coolsingel 75 wordt een nieuw gebouw met winkels en 114 luxe koop- en huurappartementen. Het is een bijzondere locatie aan de Coolsingel direct tegenover het Postkantoor en het Stadhuis van Rotterdam. Het leegstaande voormalige kantoorgebouw De Utrecht van architect J.J.P. Oud uit 1961 wordt hiervoor gesloopt. Het ontwerp van de nieuwbouw is van architect Sjoerd Berghuis van Klunder Architecten.

De verkoop van de appartementen start eind mei 2020. De sloop van het oude gebouw start in de herfst 2020 waarna de bouw volgens planning eind 2020 zal aanvangen. Oplevering wordt in 2023 verwacht.

Coolsingel 75

Nieuwbouw Coolsingel 75

Het nieuwe gebouw krijgt een dubbelhoge commerciele plint met daarboven, iets terugliggend, zes woonlagen. De woningen bevinden zich zowel aan de Coolsingel zijde als aan de achter zijde aan het Sint Luciahof. De woningen aan de Coolsingelzijde worden brede flexibel indeelbare woningen met ruime terrassen, aan de achterzijde komen diepere woningen met halfverdiepte balkons. Bovenop de woningen komen, ter hoogte de huidige daklijn, weer iets verder terugliggend vijf lagen met ruime penthouses voorzien van riante terrassen.

Coolsingel 75 Klunder 2

Koopappartementen en penthouses

In Coolsingel no 75 komen 54 koopappartementen en 4 exclusieve penthouses. De koopappartement liggen op de 5e t/m 12 verdieping. De prijzen van de appartementen variëren van circa € 415.000,- tot circa € 900.000,- met oppervlaktes van van circa 90 m2 tot 150 m2. 

De 4 zeer exclusieve penthouses op de 11 t/m 14 verdieping zijn 208 m2 tot 274 m2 groot en ze hebben allemaal met zeer grote buitenruimte tot 260 m2. De prijzen van de exclusieve penthouses zijn op aanvraag.

Meer info projectwebsite

Coolsingel 75 Klunder 4

Huurappartementen

In Coolsingel 75 komen 56 huurappartementen. De appartementen worden voorzien van een luxe keuken met inbouwapparatuur, een moderne badkamer en afgewerkte wanden. Het is nog niet bekend wie de appartementen gaat verhuren of hoe je je kunt inschrijven. De huurappartementen worden ontwikkeld door Novaform.

Coolsingel 75 Klunder 3

Nieuwbouw met respect voor historie

De te behouden stedenbouwkundige en architectonische waarden van het huidige gebouw zijn als uitgangspunt voor het ontwerp gesteld en bepalen daarmee sterk het uiterlijk van de nieuwbouw. De opbouw van de voorgevel aan de Coolsingel zal met een sterk horizontaal gevelontwerp nadrukkelijk verwijzen naar de karakteristieke belijning op het huidige gebouw De Utrecht van J.J.P. Oud. De voormalige kantoorgevel wordt zo dicht mogelijk benaderd door de panorama-terrassen in de gevellijn een lichte glaspui te geven, met daarachter vouwpuien over de volle breedte van de woning.

De schijven in blauw metselwerk aan de zijkanten van het huidige gebouw blijven bewaard, inclusief de kunstwerken. Ook zullen historische kenmerken in het interieur op verschillende manieren zichtbaar worden. Zo worden oorspronkelijke kunstwerken teruggeplaatst en wordt in de kleur- en materiaalkeuze voor trappenhuizen gebaseerd op het interieurontwerp van Oud.

Gebouw De Utrecht 1960
Coolsingel in 1961: Kantoorgebouw Handel en Nijverheid van architect Piet Buskens wordt gesloopt met hierachter de nieuwbouw van J.J.P. Oud. Meer over deze geschiedenis >

Transformatie ‘De Utrecht‘ niet mogelijk

In het verleden is een (technisch) onderzoek gedaan naar herontwikkeling mogelijkheden van het huidige gebouw aan de Coolsingel 75. Het transformeren naar woningen is niet mogelijk door de parkeerplaatsen eis die de Woonvisie in het Centrum verlangt. Ook is het gebouw ongeschikt gebleken voor optopping tot de toegelaten bestemmingsplan hoogte. Hiernaast is door de renovatie van architect Quist in 1988 op architectonisch niveau zoveel karakteristieke ‘Oud’-kenmerken verloren gegaan, dat het pand niet meer als waardevol genoeg wordt gezien.

Projectgegevens

Naam: Coolsingel no 75
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Coolsingel 75
Deelgemeente:
 Centrum, Cool
Categorie: woningen
Architect: Klunder Architecten
Opdrachtgever: 
Start bouw: 2020
Realisatie: 2023