Start verkoop appartementen monumentaal schoolgebouw

34
22275

Rotterdamsche school BreitnerstraatTransformatie school Breinerstraat

Op de hoek van de Breitnerstraat schuin tegenover het Westerpaviljoen in het centrum van Rotterdam wordt een schoolgebouw getransformeerd tot woongebouw. met 39 appartementen en grondgebonden woningen. Onder de naam De Rotterdamsche School worden 42 appartementen en grondgebonden woningen gerealiseerd. EGM Architecten tekent hiervoor het ontwerp in opdracht van TransVORM uit Papendrecht. Op 17 december 2016 start de verkoop van 39 koopwoningen. De bouw start waarschijnlijk in het 2e kwartaal 2017, waarna de woningen in het 2e kwartaal 2018 worden opgeleverd.

rotterdamse-school_rotterdam_breitnerstraat

Gemeentelijk monument

Het schoolgebouw aan de Breitnerstraat 92 – 94 uit 1932, een gemeentelijk monument in het Oude Westen van Rotterdam, huisvestte verschillende onderwijsinstellingen. De laatste jaren was het eigendom van het Albeda College. In februari 2015 kocht bouwer TransVORM uit Papendrecht het gemeentelijke monument van het Albeda College. EGM Architecten ontwierp de transformatie van schoolgebouw tot woongebouw.

Rotterdamse School

Koopwoningen – verkoop start

Door de markante vorm van het monumentale schoolgebouw zal elk appartement een andere indeling krijgen. Hierdoor ontstaan 42 unieke woningen. De Rotterdamsche School bestaat uit 4 bouwdelen welke zijn vernoemd naar de oorspronkelijke functies van het gebouw, namelijk “Het Klooster”, “De Kapel”, “Het Lyceum” en “De Gymzaal”. De oppervlakte van de appartementen variëren tussen de 85 m2 en 105 m2 én tussen de 110 m2 en 155 m2 woonoppervlak. Drie appartementen zullen kleiner worden dan de genoemde 85 m2. De prijzen liggen tussen de 198.000 euro en 549.000 euro vrij op naam.
Prijslijst (pdf) >

Op 17 december 2017 start de verkoop van de woningen van 11:00 – 13:00 uur op de Breitnerstraat 92 – 94. Aanmelden >

Projectgegevens

Naam: Transformatie schoolgebouw
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Breitnerstraat 92 – 94
Deelgemeente: Centrum, Oude Westen
Categorie: woningen
Architect: EGM Architecten
Opdrachtgever: TransVorm
Start bouw: 2e kwartaal 2017
Realisatie: 2e kwartaal 2018

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Breitnerstraat 51.913717, 4.466848 Transformatie schoolgebouw woningbouw

34 REACTIES

  1. Prachtig gebouw!!! Jammer dat het voor de happy few wordt ontwikkeld! Publieke funkties in zo’n fantastisch gebouw, het zou te gek zijn!

  2. Ik wil graag op de hoogte gehouden worden over het project aan de Breitnerstraat. Is er al meer informatie beschikbaar?

  3. Graag zou ik de ontwikkelingen rknd dit projekt willen volgen;ben nml op termijn op zoek naar een huis in Rotterdam Centrum en ik ben nml oud-leerling van die school!

  4. Ik heb hier vroeger op school gezeten, Lyceum Maria Virgo, zou heel graag terug willen naar de binnenstad… hou mij aub op de hoogte van de vorderingen van dit project. Met dan en vriendelijke groet, Corry Brandel-van Aalst

  5. Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van de verkoop van dit project. In oktober zou deze starten. Ik heb mij ingeschreven en meerdere malen gebeld met ooms maar niks meer vernomen.

  6. Ik wil graag op de hoogte gebracht worden over de ontwikkeling en verkoop van dit project. Dit is het gebouw waar ik mijn gymnasium heb voltooid, vandaar dat ik daar in het bijzonder ben geïnteresseerd.

  7. @Thijs Dit zegt wel heel veel over de vraag naar woningen in Rotterdam. Helaas heeft wethouder Sneijder zijn oogkleppen nog op met een al achterhaalde woonvisie! Meer woningen nodig!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here