School Breitnerstraat transformatie

34
28041

Op de hoek van de Breitnerstraat en de Matthenesserlaan in het Oude Westen van Rotterdam is een schoolgebouw getransformeerd tot woongebouw. Onder de naam De Rotterdamsche School zijn 43 koopwoningen gerealiseerd. Het ontwerp is EGM Architecten in opdracht van TransVORM. De woningen zijn in 2018 opgeleverd.

Rotterdamsche school Breitnerstraat

Gemeentelijk monument

Het schoolgebouw aan de Breitnerstraat 92 – 94 is een gemeentelijk monument. De voormalige meisjesschool, R.K. Meisjeslyceum is gebouwd in 1933. Het ontwerp was van architect Magry. De laatste jaren was het eigendom van het Albeda College. In februari 2015 kocht bouwer TransVORM uit Papendrecht het gemeentelijke monument van het Albeda College. EGM Architecten ontwierp de transformatie van schoolgebouw tot woongebouw.

rotterdamse-school_rotterdam_breitnerstraat

Koopwoningen

Door de markante vorm van het monumentale schoolgebouw heeft elk appartement een andere indeling krijgen. Hierdoor ontstaan 43 unieke woningen. De Rotterdamsche School bestaat uit 4 bouwdelen welke zijn vernoemd naar de oorspronkelijke functies van het gebouw, namelijk “Het Klooster”, “De Kapel”, “Het Lyceum” en “De Gymzaal”. De oppervlakte van de appartementen variëren tussen de 85 m2 en 105 m2 én tussen de 110 m2 en 155 m2 woonoppervlak. Drie appartementen zullen kleiner worden dan de genoemde 85 m2.

Rotterdamse School

Projectgegevens

Naam: Transformatie schoolgebouw
Status: Gemeentelijk monument
Lokatie: Breitnerstraat 92 – 94
Deelgemeente: Centrum, Oude Westen
Categorie: school naar woningen
Architect: Jos Magry (1888-1982)
Architect renovatie: EGM Architecten
Opdrachtgever:
TransVorm
Realisatie: 1933
Realisatie renovatie: 2018

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Breitnerstraat 51.913717, 4.466848 Transformatie schoolgebouw woningbouw

34 REACTIES

  1. @Thijs Dit zegt wel heel veel over de vraag naar woningen in Rotterdam. Helaas heeft wethouder Sneijder zijn oogkleppen nog op met een al achterhaalde woonvisie! Meer woningen nodig!!

  2. Ik wil graag op de hoogte gebracht worden over de ontwikkeling en verkoop van dit project. Dit is het gebouw waar ik mijn gymnasium heb voltooid, vandaar dat ik daar in het bijzonder ben geïnteresseerd.

  3. Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van de verkoop van dit project. In oktober zou deze starten. Ik heb mij ingeschreven en meerdere malen gebeld met ooms maar niks meer vernomen.

  4. Ik heb hier vroeger op school gezeten, Lyceum Maria Virgo, zou heel graag terug willen naar de binnenstad… hou mij aub op de hoogte van de vorderingen van dit project. Met dan en vriendelijke groet, Corry Brandel-van Aalst

  5. Graag zou ik de ontwikkelingen rknd dit projekt willen volgen;ben nml op termijn op zoek naar een huis in Rotterdam Centrum en ik ben nml oud-leerling van die school!

  6. Prachtig gebouw!!! Jammer dat het voor de happy few wordt ontwikkeld! Publieke funkties in zo’n fantastisch gebouw, het zou te gek zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in