Wooncomplex Correct-pand

4
17078

Het Correct-pand op de hoek van de Bergweg in Rotterdam wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Het gebouw waarin de elektronicawinkel Correct was gehuisvest krijgt een nieuwe bestemming als wooncomplex met 83 huur- en koopwoningen. Het ontwerp van de nieuwbouw is EGM Architecten in opdracht van het Rotterdamse 2D Vastgoed. De bouw zal in 2022 starten.

Sloop pand Correct

De sloop van het pand waarin de elektronica winkel Correct was gehuisvest is in oktober 2021 gestart. Het gebouw, waarin ooit de bioscoop Victoria Theater was gevestigd voordat Correct er in trok, staat al jaren leeg. Een poging om er een outletstore in te vestigen liep spaak. 

Sloop Correct pand Bergweg
Sloop Correct pand Bergweg

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”Correct-sloop”]

Nieuwbouw traditionele basis met transparante optopping

Het nieuwe woongebouw krijgt visueel een duidelijke tweedeling. De eerste vier verdiepingen volgen de architectuur en de hoogte van de omringende bebouwing. Het donkerrode metselwerk met een aantal subtiele decoratieve toevoegingen, de erkers en verticale ramen verwijzen naar de wijk. Bovenop deze verdiepingen en gescheiden door een transparante woonlaag, liggen twee verdiepingen die door hun aansprekende terrasafscheiding gezamenlijk zijn vormgeven. De horizontale hardglazen panelen worden voorzien van een zeefdruk met verwijzing naar het radioverleden van de locatie. De transparante bovenste verdiepingen krijgen zo meer luchtigheid dan de solide onderbouw.

83 huur- en koopappartementen

In totaal worden er 83 huur- en koopwoningen gerealiseerd, die qua oppervlak variëren van 50 tot 110 m². Alle woningen zijn gasloos en worden aangesloten op de stadsverwarming, het dak is voorzien van 140 zonnepanelen. De grondgebonden woningen worden via een portiek ontsloten, de bovenliggende woningen via de centrale entree en het binnenhof. In het binnenhof en op de getrapte daken van het complex komen grote gemeenschappelijke op het zuiden georiënteerde tuinen. De groene tuinen zijn een heerlijke ontmoetingsplek voor alle bewoners. Op de kop van het woongebouw is ruimte voor een restauratieve voorziening.

Projectgegevens

Naam: Wooncomplex Correct
Status: In ontwikkeling
Locatie:  Bergweg
Deelgebied: Rotterdam Noord
Type: Woningen
Architect: EGM Architecten
Opdrachtgever: 2D Vastgoed
Start: 2021
Realisatie: 2024

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Correct pand 51.937754, 4.479620 Correct pand transformatie woningbouw

4 REACTIES

    • Helemaal mee eens, Cora de Vries! Bioscoop “Victoria” is beroemd bij veel Oude Noorderlingen. Het gebouw heeft ook de V-vorm van Victoria. Je kunt de naam “Correctpand” ook niet echt een aanbeveling noemen.

  1. “De transparante bovenste verdiepingen krijgen zo meer luchtigheid dan de solide onderbouw.” Op basis van de renders lijkt dat streven mislukt. De bovenste verdiepingen komen vrij lomp over, zelfs zo lomp dat de onderbouw in verhouding meer luchtigheid vertoont.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in