Wooncomplex Correct-pand

2
2390

Het Correct-pand op de hoek van de Bergweg wordt herontwikkeld. Het gebouw waarin de elektronicawinkel Correct was gehuisvest krijgt een nieuwe bestemming als wooncomplex met 83 huur- en koopwoningen. Het ontwerp van de herontwikkeling is EGM Architecten in opdracht van het Rotterdamse 2D Vastgoed. De bouw zal in 2020 starten.

Optopping

Het nieuwe woongebouw krijgt visueel een duidelijke tweedeling. De eerste vier verdiepingen volgen de architectuur en de hoogte van de omringende bebouwing. Het donkerrode metselwerk met een aantal subtiele decoratieve toevoegingen, de erkers en verticale ramen verwijzen naar de wijk. Bovenop deze verdiepingen en gescheiden door een transparante woonlaag, liggen twee verdiepingen die door hun aansprekende terrasafscheiding gezamenlijk zijn vormgeven. De horizontale hardglazen panelen worden voorzien van een zeefdruk met verwijzing naar het radioverleden van de locatie. De transparante bovenste verdiepingen krijgen zo meer luchtigheid dan de solide onderbouw.

83 huur- en koopappartementen

In totaal worden er 83 huur- en koopwoningen gerealiseerd, die qua oppervlak variëren van 50 tot 110 m². Alle woningen zijn gasloos en worden aangesloten op de stadsverwarming, het dak is voorzien van 140 zonnepanelen. De grondgebonden woningen worden via een portiek ontsloten, de bovenliggende woningen via de centrale entree en het binnenhof. In het binnenhof en op de getrapte daken van het complex komen grote gemeenschappelijke op het zuiden georiënteerde tuinen. De groene tuinen zijn een heerlijke ontmoetingsplek voor alle bewoners. Op de kop van het woongebouw is ruimte voor een restauratieve voorziening.

Projectgegevens

Naam: Wooncomplex Correct
Status: In ontwikkeling
Locatie:  Bergweg
Deelgebied: Rotterdam Noord
Type: Woningen
Architect: EGM Architecten
Opdrachtgever: 2D Vastgoed
Start: 2020
Realisatie: 2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Correct pand 51.937754, 4.479620 Correct pand transformatie woningbouw

2 REACTIES

  1. “De transparante bovenste verdiepingen krijgen zo meer luchtigheid dan de solide onderbouw.” Op basis van de renders lijkt dat streven mislukt. De bovenste verdiepingen komen vrij lomp over, zelfs zo lomp dat de onderbouw in verhouding meer luchtigheid vertoont.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here