Gemeente stemt in met bouw Forum Rotterdam

2
4877

De bouw van Forum Rotterdam kan starten.Forum Rotterdam impressie
Donderdag 20 juni stemde de gemeenteraad in met de bouw van de 66 meter hoge kubus ontworpen door het architectenbureau van Rem Koolhaas in het centrum van Rotterdam.

Meerderheid Raad voor bouw Forum
Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Rotterdam schaarde zich gisteravond achter het college voorstel. PvdA (14 zetels), VVD (4), D66 (4), CDA (3) en Groen Links (3) stemde voor het voorstel van het stadsbestuur. Leefbaar Rotterdam (14), SP (2) en Christen Unie (1) stemden tegen. Wethouder Karakus wist de raad te overtuigen van de toegevoegde waarde van Forum. De verwachting is dat de bouw deze zomer kan starten en in 2017 het nieuwe winkelhart kan worden geopend. Forum Rotterdam wordt de grootste binnenstedelijke ontwikkeling van dit moment in Nederland.

In de kubus Forum Rotterdam komen winkels, een bioscoop, een hotel met 154 kamers, 56 luxe huurappartementen en horeca gelegenheden. De in de volksmond genoemde Koopkubus of 2e koopgoot zal worden gebouwd aan de Coolsingel achter de monumentale gevel van het ABN-AMRO gebouw. Het ontwerp is van architectbureau O.M.A. van Rem koolhaas in opdracht van ontwikkelaar Multi vastgoed.

Afgelopen jaar is veel discussie geweest over de bouw van de kubus. Winkeleigenaren in het centrum van Rotterdam vrezen dat de vele nieuwe vierkante meters aan winkels tot veel leegstand o.a. op de Lijnbaan zal leiden.

Filmpje met een virtuele tour door het nieuw te bouwen Forum Rotterdam

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in