Havenkwartier opgeleverd

6
45217

Het Havenkwartier, het nieuwbouwproject op Katendrecht aan de Maashaven bestaat uit 200 nieuwbouwwoningen, 36 stadswoningen en een appartementencomplex met 164 woningen, waarvan 14 loods-woningen op de begane grond. Het ontwerp is van VMX Architects in opdracht van Heijmans Vastgoed. Op 18 september 2023 maakte bouwer Heijmans bekend dat de 200 woningen officieel zijn opgeleverd.

Havenkwartier Katendrecht Rotterdam

Start verkoop eengezinswoningen

Op 10 december 2020 startte de verkoop van de 36 eengezinswoningen uit Fase 2 van het Havenkwartier. De verkoop van de appartementen was begin 2019 gestart. De eengezinswoningen hebben drie of vier lagen, variërend van 145 m² tot zelfs 260 m². Alle woningen zijn duurzaam, gasloos en beschikken over een privé parkeerplaats in de gemeenschappelijke parkeergarage. Er zijn 4 verschillende type woningen: Herenhuizen (v.a. € 809.500), Stadswoningen (v.a. € 584.500), Parkwoningen (v.a. € 774.500) en Hofwoningen (v.a. € 627.000).

Havenkwartier Rotterdam Katendrecht

Het Havenkwartier is gebouwd tussen het bestaande Parkkwartier en Laankwartier aan de zuidkant van Katendrecht. De nieuwbouw is ontwikkelt door Heijmans die op 8 oktober 2018 hiervoor een ‘ontwikkelovereenkomst’ heeft gesloten met de gemeente Rotterdam. Het ontwerp van het Havenkwartier is van het Amsterdamse architectenbureau VMX Architects. Zij eindigde bij de ontwerp prijsvraag van de Fenixlofts op de tweede plaats. De bouw van het Havenkwartier startte is december 2019.

Havenkwartier
Bouw Havenkwartier – 14 mei 2022

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”havenkwartier-bouw”]

Woningen in het Havenkwartier

Het Havenkwartier heeft een zeer gevarieerd woningaanbod met riante (3 en 4-laagse) stadswoningen en 8 verschillende typeappartementen, maisonnettes en lofts, veelal met royale vrije hoogte en riante buitenruimtes. De gemene deler is dat alle vormen zich ook uitstekend lenen voor gezinnen, jonge stellen maar ook senioren in de stad.

Havenkwartier Rotterdam Maashaven

Appartementen
Woonoppervlakte variërend van circa 75m2 tot circa 250 m2. Koopsommen vanaf ca. € 375.000,- v.o.n. (incl. parkeerplaats).

Stadswoningen/herenhuizen/loodswoningen
Woonoppervlakte variërend van circa 140 m2 tot circa 250 m2. Koopsommen vanaf ca. € 585.000,- v.o.n. (incl. parkeerplaats).

Havenkwartier doorsnede

Op het dak van de parkeergarage, evenals op de 7e verdieping van het appartementencomplex komen twee royale daktuinen voor gezamenlijk gebruik door bewoners. Daarnaast krijgen de meeste stadswoningen een privétuin.

Meer verkoopinformatie projectwebsite.

Naast het bouw van het woongebouw is in het ontwerp ook rekening gehouden met een brug over de Maashaven van Katendrecht naar de Brielselaan.

Gewijzigd ontwerp

Het ontwerp werd in 2018 flink gewijzigd. Op 24 januari 2018 werd onderstaand ontwerp besproken in de Welstandcommissie van Rotterdam.

Havenkwartier Rotterdam
Havenkwartier Rotterdam

Projectgegevens

Naam: Havenkwartier
Status:
gerealiseerd
Locatie:
Maashavenkade, Katendrecht
Deelgemeente: 
Feijenoord
Categorie: Woningbouw
Architect: VMX Architects
Opdrachtgever:
Heijmans Vastgoed
Start bouw: 2019
Realisatie: 202
3

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Havenkwartier 51.899305, 4.484267 Havenkwartier woongebouw

Projecten in Rotterdam van deze architect:

6 REACTIES

  1. Mooie nieuwbouw, toplocatie, schitterend uitzicht. Niets op aan te merken. Ik wou dat ik er wonen kon. Het enige bezwaar is deze wethouder Bouwen van de partij van Rutte, de partij die de meeste voorzieningen in dit land al de nek om heeft gedraaid en in deze stad alleen maar bouwt voor de mensen met geld. De gemiddelde Rotterdammer kan hier alleen maar naar kijken, maar er niet in wonen. Er is in deze stad en in dit Rutte land een hele grote onderlaag aan het ontstaan, die het lekker zelf mag uitzoeken, niet alleen op het gebied van wonen (zoals in dit geval), maar bijvoorbeeld ook op het gebied van inkomen (AOW losgekoppeld van minimum inkomen) en financiën (het toeslagendrama gaat maar door). Voor deze mensen worden geen woningen gebouwd, wordt in het algemeen weinig tot niets gedaan. Hele beschaafde partij hoor, die partij van Rutte.

  2. Katendrecht heeft de sfeer van vroeger en de gebouwen moeten die sfeer ook uitstralen in die style. Tegenwoordig vinden ze het te moeilijk kunnen niks nieuws bedenken zelfs niet kijken hoe ze het vroeger deden. Laten ze beslissen door mensen zonder visie zet maar iets neer dan lijkt het ergens op. De stad is soms niet meer om aan te zien.

  3. Er jammer dit laatste ontwerp in vergelijking met het eerste.
    Het lijkt wel erg veel op de reeds bestaande en in aanbouw zijnde projecten. Weer blokken dozen…jammer.
    Ik ben geen architectuur kenner, of wat dat ook mogen zijn, zoals de welstand commisie placht te zijn, maar als bewoner van Rotterdam zie ik graag wat meer uitgesproken gebouwen.

  4. Helemaal mee eens. Ik kijk er straks schuin op. Vond het eerdere ontwerp super mooi en leuk. Dit slaat nergens op. Welstandscommissie……ga met pensioen. Juist diversiteit in architectuur maakt de wijk spannend. De pols wordt nu ook al een blokkendoos.

  5. Niet te geloven weer! WEER BLOKKENDOZEN! ONGELOFELIJK, weer een naar beneden bijgesteld ontwerp. Ik vraag me af welke rol de welstandscommissie hierin weer gespeeld heeft. Moedeloos wordt je ervan. Fantasieloosheid viert weer eens hoogtij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in