Havenkwartier Katendrecht

4
29483
Havenkwartier Katendrecht Rotterdam

Nieuwbouw Havenkwartier Katendrecht

Op Katendrecht aan de Maashaven is gestart met de nieuwbouw project van het Havenkwartier. In het Havenkwartier komen 200 woningen bestaand uit 36 stadswoningen en een appartementencomplex met 164 woningen, waarvan 14 loods-woningen op de begane grond.

Op 8 oktober 2018 hebben de gemeente Rotterdam en Heijmans de ‘ontwikkelovereenkomst’ gesloten voor het nieuwbouwproject Havenkwartier. Daarmee is ook de laatste formele stap gezet. De verkoop van de woningen is begin 2019 gestart. De bouwwerkzaamheden zijn in december 2019 gestart.

Het Havenkwartier zal tussen het al gerealiseerde Parkkwartier en Laankwartier, op de huidige locatie van de Karwei, worden gebouwd aan de zuidkant van Katendrecht. Het project wordt ontwikkelt door Heijmans. Het ontwerp van het Havenkwartier is van het Amsterdamse architectenbureau VMX Architects. Zij eindigde bij de ontwerp prijsvraag van de Fenixlofts op de tweede plaats.

Havenkwartier doorsnede

Woningen Havenkwartier

Het Havenkwartier krijgt een zeer gevarieerd woningaanbod met riante (3 en 4-laagse) stadswoningen en 8 verschillende typeappartementen, maisonnettes en lofts, veelal met royale vrije hoogte en riante buitenruimtes. De gemene deler is dat alle vormen zich ook uitstekend lenen voor gezinnen, jonge stellen maar ook senioren in de stad. Dit wordt Havenkwartier: “Voor elk wat wils” volgens de projectwebsite.

Havenkwartier Rotterdam Maashaven

Appartementen
Woonoppervlakte variërend van circa 75m2 tot circa 250 m2. Koopsommen vanaf ca. € 375.000,- v.o.n. (incl. parkeerplaats).

Stadswoningen/herenhuizen/loodswoningen
Woonoppervlakte variërend van circa 140 m2 tot circa 250 m2. Koopsommen vanaf ca. € 585.000,- v.o.n. (incl. parkeerplaats).

Op het dak van de parkeergarage, evenals op de 7e verdieping van het appartementencomplex komen twee royale daktuinen voor gezamenlijk gebruik door bewoners. Daarnaast krijgen de meeste stadswoningen een privétuin.

Havenkwartier Rotterdam Katendrecht

Naast het bouw van het woongebouw is in het ontwerp ook rekening gehouden met een brug over de Maashaven van Katendrecht naar de Brielselaan.

Gewijzigd ontwerp

Het ontwerp is in 2018 flink gewijzigd. Op 24 januari 2018 werd onderstaand ontwerp besproken in de Welstandcommissie van Rotterdam.

Havenkwartier Rotterdam


Havenkwartier Rotterdam


Havenkwartier vmx architects 3

Projectgegevens

Naam: Havenkwartier
Status: in ontwikkeling
Locatie: Maashavenkade, Katendrecht
Deelgemeente: 
Feijenoord
Categorie: Woningbouw
Architect: VMX Architects
Opdrachtgever: Heijmans
Start bouw: 2019
Realisatie: 2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Havenkwartier 51.899305, 4.484267 Havenkwartier woongebouw

4 REACTIES

  1. Niet te geloven weer! WEER BLOKKENDOZEN! ONGELOFELIJK, weer een naar beneden bijgesteld ontwerp. Ik vraag me af welke rol de welstandscommissie hierin weer gespeeld heeft. Moedeloos wordt je ervan. Fantasieloosheid viert weer eens hoogtij!

  2. Helemaal mee eens. Ik kijk er straks schuin op. Vond het eerdere ontwerp super mooi en leuk. Dit slaat nergens op. Welstandscommissie……ga met pensioen. Juist diversiteit in architectuur maakt de wijk spannend. De pols wordt nu ook al een blokkendoos.

  3. Er jammer dit laatste ontwerp in vergelijking met het eerste.
    Het lijkt wel erg veel op de reeds bestaande en in aanbouw zijnde projecten. Weer blokken dozen…jammer.
    Ik ben geen architectuur kenner, of wat dat ook mogen zijn, zoals de welstand commisie placht te zijn, maar als bewoner van Rotterdam zie ik graag wat meer uitgesproken gebouwen.

  4. Katendrecht heeft de sfeer van vroeger en de gebouwen moeten die sfeer ook uitstralen in die style. Tegenwoordig vinden ze het te moeilijk kunnen niks nieuws bedenken zelfs niet kijken hoe ze het vroeger deden. Laten ze beslissen door mensen zonder visie zet maar iets neer dan lijkt het ergens op. De stad is soms niet meer om aan te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here