Havenkwartier Katendrecht

0
14059

Havenkwartier Rotterdam

Nieuwbouw Havenkwartier Katendrecht

Op Katendrecht aan de Maashaven wordt een nieuw woningbouw project ontwikkeld. In het Havenkwartier komen ca. 200 woningen met gevarieerd woningaanbod van riante (drielaagse) stadswoningen tot aan maisonnettes en loft appartementen. Op 24 januari 2018 is het ontwerp besproken in de Welstandcommissie van Rotterdam.

Het Havenkwartier zal tussen het al gerealiseerde Parkkwartier en Laankwartier, op de huidige locatie van de Karwei, worden gebouwd aan de zuidkant van Katendrecht. De bouw heeft iets weg van het nieuwbouwproject Fenixlofts, dat net als dit project ook door Heijmans wordt ontwikkeld op Katendrecht. Het ontwerp van het Havenkwartier is van het Amsterdamse architectenbureau VMX Architects. Zij eindigde bij de ontwerp prijsvraag van de Fenixlofts op de tweede plaats.

Havenkwartier Rotterdam

Havenkwartier vmx architects 3Het Havenkwartier krijgt een zeer gevarieerd woningaanbod met riante (drielaagse) stadswoningen, diversiteit aan appartementen, maisonnettes en lofts, veelal met royale vrije hoogte en riante buitenruimtes. De gemene deler is dat alle vormen zich ook uitstekend lenen voor gezinnen, jonge stellen maar ook senioren in de stad. Dit wordt Havenkwartier: “Voor elk wat wils” volgens de projectwebsite.

Naast het bouw van het woongebouw is in het ontwerp ook rekening gehouden met een brug over de Maashaven van Katendrecht naar de Brielselaan.

Projectgegevens

Naam: Havenkwartier
Status: in ontwikkeling
Locatie: Maashavenkade, Katendrecht
Deelgemeente: 
Feijenoord
Categorie: Woningbouw
Architect: VMX Architects
Opdrachtgever: Heijmans
Start bouw: 2019
Realisatie: 2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Havenkwartier 51.899305, 4.484267 Havenkwartier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here