Het Verborgen Geheim – Heijplaat Rotterdam

1
10858

Het Nieuwe Dorp in het tuindorp Heijplaat in Chairlos Rotterdam wordt geherstructureerd. De naoorlogse bebouwing in de wijk is gesloopt en wordt vervangen door het nieuwbouwplan Het Verborgen Geheim. De nieuwe wijk krijgt 170 energieneutrale nieuwbouwwoningen. Het ontwerp is van architectenbureau Kuiper Compagnons in opdracht van Van Omme & De Groot. De bouw is in 2016 van start gegaan en loopt tot circa 2022.

Nieuwbouw Heijplaat

Het ontwerp kent een modern en stoer havenfront. De karakteristieke kadewoningen aan de Heijsekade zijn individueel vormgegeven drielaagse huizen die in hun architectuur refereren aan de gebouwen van de RDM. Het hierachter gelegen tuindorp is qua opzet en uitwerking een verlengstuk van het oude Heijplaat; veel groen in de openbare ruimte en gemetselde woningen met kappen.

Alle woningen in Het Verborgen Geheim worden volledig energieneutraal gerealiseerd. De woningen wekken door middel van zonnepanelen voldoende stroom op voor zowel het gebouw gebonden energieverbruik alsook voor het huishoudelijk verbruik. Verwarmen en koelen van de woningen gebeurt door individuele warmtepompen met warmte- en koudeopslag in de bodem.

Meer informatie: projectwebsite

Van Omme & De Groot

Op 23 april 2015 werd bekend dat Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars & Bouwers het Verborgen Geheim op Heijplaat mag gaan ontwikkelen. De gemeente Rotterdam en Woonbron startte in november 2014 een openbare tenderprocedure om een ontwikkelaar te selecteren nadat Woonbron had aangegeven deze rol niet langer te kunnen vervullen.

Heijplaat Nieuwe Dorp Kuipers Compagnons

Sloop oude huizen Heijplaat

Op de plek van de nieuwbouw werden zo’n 290 woningen gesloopt uit de huidige wijk die in de jaren 1950-1960 is gebouwd. In 2011 zijn de eerste 46 woningen gesloopt. In 2013 zijn de resterende ca. 240 woningen gesloopt. Woonbron voerde de sloop versneld uit om verloedering in de wijk te voorkomen.

Projectgegevens

Naam: Het Verborgen Geheim
Status: in uitvoering
Locatie: Courzandseweg
Deelgebied:
Charlois
Categorie: woningen
Architect: Kuiper Compagnons
Opdrachtgever: Van Omme & De Groot
Start bouw: 2016
Realisatie: 2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Het Verborgen Geheim 51.891842, 4.419379 Het Verborgen Geheim

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in