De Kuil Parkstad – verkoop start

2
13679

De Kuil is een nieuwbouw project met 232 woningen in acht verschillende blokken in de Afrikaanderwijk dat deel uitmaakt van Parkstad in Rotterdam. Deze nieuwe wijk verbind de Kop van Zuid met de Afrikaanderwijk en Feijenoord City. De combinatie van Heijmans, de architectenbureau’s ROFFAAXML ArchitectureFlux landscape architecture en Arcadis wonnen in 2020 de tender voor de Leeuwenkuil. Op 1 december 2021 start de verkoop van de eerste fase. De verwachting is dat de bouw in 2022 kan starten.

Nieuwbouw de Kuil

De beschutte ligging van de Kuil in de kom van de Brede Hilledijk en de Hilledijk was het uitgangspunt voor het plan. De buitenkant van het project oogt als een stoer en stedelijk blok. Het binnengebied is groen en de gebouwen zijn aan deze kant gematerialiseerd in hout. Dit groene hart van het plan is tevens bestemd als ontmoetingsplaats voor bewoners en buurtgenoten.

Koop- en huurwoningen

De Kuil fase koop 1 en 2

De Kuil bestaat uit 232 woningen welke zijn verdeeld over acht verschillende blokken rondom een groene binnentuin. In De Kuil komen vier soorten woningen; koopappartementen, huurappartementen en 3- en 4-laagse eengezinswoningen die zijn bestemd voor de verkoop. De acht blokken worden verdeeld in meerdere bouwfases. Fase 1 bestaat naar verwachting uit blok E, F en G

De Kuil verkoop fase 1

De koopwoningen van fase 1 van De Kuil zijn bekend: de Valleiwoning en de Drive-in woning. Beide zijn bijzonder ruime en comfortabele eengezinswoningen met 4 slaapkamers, een ruime woonkamer en een groot terras. De verkoop start op woensdag 1 december 2021, 16.00 uur.

Meer info projectwebsite

De Afrikaanderwijk heeft de afgelopen jaren een transformatie doorgemaakt en bevat steeds meer gedifferentieerd woningaanbod. Zo is de hele buurt Bloemfontein vernieuwd. Daardoor groeit de wijk uit tot levendige en diverse stadswijk.

Meer nieuwbouw Kop van Zuid en Parkstad

Woonblok Leeuwenkuil (1981)

In 2014 werd de de Leeuwenkuil al gesloopt ten behoeve van nieuwbouw. Daarnaast werd in 2015 de Paul Krugerstraat doorgetrokken over de Hilledijk naar de Laan op Zuid. Het project heeft daarna jaren braak gelegen a.g.v. de crisis en de ontwikkelingen m.b.t. wooncorporatie Vestia.

Het woonblok de Leeuwenkuil uit 1981 was het eerste grootschalige nieuwbouwproject in de Afrikaanderwijk. De Leeuwenkuil met 89 woningen werd ontworpen door architect H. van Olst. Het bouwblok liep van vijf lagen aan de Hilledijk en 4 lagen aan de kop tot 3 lagen aan de Leeuwensteinstraat als overgang naar de laagbouw daar.

Projectgegevens

Naam: De Kuil
Status: In ontwikkeling
Adres: Hilledijk, Paul Krugerstraat
Deelgebied: Feijenoord, Afrikaanderbuurt
Categorie: wonen
Architect: ’s ROFFAA, XML Architecture, Flux landscape architecture
Opdrachtgever: 
Heijmans
Realisatie: 2024

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Leeuwenkuil 51.902633, 4.502292

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in