Leeuwenkuil Parkstad

2
7572

De Leeuwenkuil is een nieuwbouw project met 226 woningen in de Afrikaanderwijk dat deel uitmaakt van Parkstad in Rotterdam. Deze nieuwe wijk verbind de Kop van Zuid met de Afrikaanderwijk en Feijenoord City. Op 19 juni 2020 werd bekend dat de combinatie van Heijmans, de architectenbureau’s ROFFAAXML ArchitectureFlux landscape architecture en Arcadis de tender voor de Leeuwenkuil hebben gewonnen. De verwachting is dat de bouw eind 2021 of begin 2022 kan starten.

Nieuwbouw de Leeuwenkuil

De beschutte ligging van de Leeuwenkuil in de kom van de Brede Hilledijk en de Hilledijk was het uitgangspunt voor het plan. De buitenkant van het project oogt als een stoer en stedelijk blok. Het binnengebied is groen en de gebouwen zijn aan deze kant gematerialiseerd in hout. Dit groene hart van het plan is tevens bestemd als ontmoetingsplaats voor bewoners en buurtgenoten.

De Afrikaanderwijk heeft de afgelopen jaren een transformatie doorgemaakt en bevat steeds meer gedifferentieerd woningaanbod. Zo is de hele buurt Bloemfontein vernieuwd. Daardoor groeit de wijk uit tot levendige en diverse stadswijk. In de Leeuwenkuil komen 226 nieuwbouwwoningen waarvan 76 woningen beschikbaar zijn als huurwoning in het middensegment.

Meer nieuwbouw Kop van Zuid en Parkstad

Woonblok Leeuwenkuil (1981)

In 2014 werd de de Leeuwenkuil al gesloopt ten behoeve van nieuwbouw. Daarnaast werd in 2015 de Paul Krugerstraat doorgetrokken over de Hilledijk naar de Laan op Zuid. Het project heeft daarna jaren braak gelegen a.g.v. de crisis en de ontwikkelingen m.b.t. wooncorporatie Vestia.

Het woonblok de Leeuwenkuil uit 1981 was het eerste grootschalige nieuwbouwproject in de Afrikaanderwijk. De Leeuwenkuil met 89 woningen werd ontworpen door architect H. van Olst. Het bouwblok liep van vijf lagen aan de Hilledijk en 4 lagen aan de kop tot 3 lagen aan de Leeuwensteinstraat als overgang naar de laagbouw daar.

Projectgegevens

Naam: De Leeuwenkuil
Status: In ontwikkeling
Adres: Hilledijk, Paul Krugerstraat
Deelgebied: Feijenoord, Afrikaanderbuurt
Categorie: wonen
Architect: ’s ROFFAA, XML Architecture, Flux landscape architecture
Opdrachtgever: 
Heijmans
Realisatie: 2023

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Leeuwenkuil 51.902633, 4.502292

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here