MFA Musa Katendrecht

4
3659

MFA Katendrecht
Ontwerp Diederendirrix

MFA Musa Katendrecht

De multifunctionele accommodatie (MFA) Musa Katendrecht (voorheen De Passie) wordt gebouwd aan de Maashaven op Katendrecht in Rotterdam. Het gebouw zal onderdak bieden aan twee scholen voor voortgezet onderwijs, 135 senioren woningen  en enkele bindende en maatschappelijke functies, waaronder een beoogde politiepost..  Het ontwerp is van architectenbureau Diederendirrix in opdracht van Stichting Wooncompas, De gemeente Rotterdam en de scholengemeenschappen De Passie en LMC. 

Gebruikers Musa Katendrecht
In 2006 voerden wooncorporatie WoonCompas Rotterdam de eerste gesprekken met De Passie, de Evangelische school voor voortgezet onderwijs: VMBO-TL, HAVO en VWO. De Passie zocht een nieuw onderkomen om ruimte te bieden aan de groei, WoonCompas wilde graag een seniorencomplex op de zuidoever. Beide partijen waren enthousiast over het bundelen van de krachten. In 2011 is in goed overleg besloten om het programma met een extra school uit te breiden. LMC, eveneens van christelijke origine, zal voortgezet onderwijs met VMBO-TL en-GL aanbieden.

De Passie locatie Katendrecht
Het gebouw Musa Katendrecht krijgt een prachtige ligging op de Pols van Katendrecht (zuidzijde) aan de aan Maashaven.  In de plint krijgen de twee scholen De Passie en LMC met gezamenlijk circa 800 leerlingen een plek. Hierop verrijzen twee woontorens van 11 respectievelijk 12 woonlagen, met samen 135 huurwoningen voor senioren met een bescheiden inkomen.

Planning
Voor het ontwerp van de nieuwbouw van MFA Musa Katendrecht is via een Europese aanbestedingsprocedure Architectenbureau Diederendirrix uit Eindhoven geselecteerd. De ontwerpwerkzaamheden zijn in oktober 2009 van start gegaan. Het Definitief Ontwerp is in april 2012 afgerond.

Projectgegevens
Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Functie:

Architect:
Start bouw

Realisatie:
Musa Katendrecht
in uitvoering
Maashaven
Feijenoord, Katendrecht
Onderwijs, woningen
Diederendirrix
April 2013
2015
[mappress mapid=”82″]

 

 

4 REACTIES

  1. Prachtige locatie en mooi samengaan van verschillende doelgroepen! Ik sta op de wachtlijst, maar kan niet wachten tot ik hier mag gaan wonen!

  2. Ook ik kan niet wachten tot ik een telefoontje krijg, dat ik naar een appartement kan gaan kijken, het lijkt me werkelijk te gek om daar te mogen wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here