MFA Musa Katendrecht

4
6794

MFA Katendrecht
Ontwerp Diederendirrix

MFA Musa Katendrecht

De multifunctionele accommodatie (MFA) Musa Katendrecht (voorheen De Passie) wordt gebouwd aan de Maashaven op Katendrecht in Rotterdam. Het gebouw biedt onderdak bieden aan twee scholen voor voortgezet onderwijs, 135 senioren woningen  en enkele bindende en maatschappelijke functies, waaronder een politiepost.  Het ontwerp is van architectenbureau Diederendirrix in opdracht van Stichting Wooncompas, de gemeente Rotterdam en de scholengemeenschappen De Passie en LMC. 

Gebruikers Musa Katendrecht

In 2006 voerden wooncorporatie WoonCompas Rotterdam de eerste gesprekken met De Passie, de Evangelische school voor voortgezet onderwijs: VMBO-TL, HAVO en VWO. De Passie zocht een nieuw onderkomen om ruimte te bieden aan de groei, WoonCompas wilde graag een seniorencomplex op de zuidoever. Beide partijen waren enthousiast over het bundelen van de krachten. In 2011 werd in goed overleg besloten om het programma met een extra school uit te breiden. LMC, eveneens van christelijke origine, zal voortgezet onderwijs met VMBO-TL en-GL aanbieden.

De Passie Katendrecht

Het gebouw Musa Katendrecht heeft een prachtige ligging op de Pols van Katendrecht (zuidzijde) aan de aan Maashaven.  In de plint hebben de twee scholen De Passie en LMC met gezamenlijk circa 800 leerlingen een plek. Hierop staan twee woontorens van 11 respectievelijk 12 woonlagen, met samen 135 huurwoningen voor senioren met een bescheiden inkomen.

Projectgegevens

Naam: Musa Katendrecht
Status: Gerealiseerd
Lokatie:
Maashaven Noordzijde
Deelgemeente:
Feijenoord, Katendrecht
Functie:
Onderwijs, woningen
Architect: Diederendirrix
Start bouw
: 2013
Realisatie: 2015

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Musa Katendrecht 51.901497, 4.494833

Projecten in Rotterdam van deze architect:

4 REACTIES

  1. Ook ik kan niet wachten tot ik een telefoontje krijg, dat ik naar een appartement kan gaan kijken, het lijkt me werkelijk te gek om daar te mogen wonen.

  2. Prachtige locatie en mooi samengaan van verschillende doelgroepen! Ik sta op de wachtlijst, maar kan niet wachten tot ik hier mag gaan wonen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in