Diepeveen herontwikkeling met 200 woningen

0
4316

De Dudokgroep gaat het monumentale Diepeveen complex aan de Pelgrimsstraat in Rotterdam herontwikkelen. Het rijksmonument Magazijn Diepeveen met de karakteristieke toren uit 1930 wordt gerenoveerd en in ere hersteld. Tussen het beeldbepalende kop-gebouw en het naastgelegen Dakpark worden nieuwe woongebouwen toegevoegd met 200 woningen. Architectenbureau Group A is betrokken bij het nieuwbouwproject aan de rand van het Merwe-Vierhavensgebied.

Diepeveen - Dudokgroep

Nieuwbouw 200 woningen

Op 1 februari 2019 werd de bouw team overeenkomst getekend tussen de Dudokgroep en bouwer DuraVermeer voor de herontwikkeling van de Diepeveen locatie met nieuwbouw van 200 woningen. Op 1 november 2018 was het monumentale Diepeveen complex al door de Dudokgroep aangekocht.

Diepeveen Dudok Group A nieuwbouw

Groene verbinding met Dakpark

De transformatie van de locatie met het rijk monumentale pand aan de Pelgrimstraat kenmerkt zich door veel groen, transparantie en wordt gekoppeld met het Dakpark. Het monumentale pand Diepeveen behoudt haar karakteristieke plek op de kop van het park en wordt op termijn in oude glorie hersteld.

Diepeveen Dudok Group A plattegrond

Bospolder Tussendijken

De transformatie van deze locatie sluit volledig aan bij de visie van de gemeente Rotterdam. De gemeente wil dit gebied ontwikkelen tot een stedelijk woon/werkgebied, waarmee een aantrekkelijke plek ontstaat, die als een ‘stepping stone’ de verbinding legt tussen Bospolder Tussendijken en Schiemond aan de Maas. Daarnaast zal deze nieuwe ontwikkeling het stedelijk karakter van de Vierhavensstraat / Parklane als belangrijke stadsentree versterken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here