Diepeveen – bouw Livestream

3
22125

De Dudokgroep gaat het monumentale Diepeveen complex aan de Pelgrimsstraat en het naastgelegen Dakpark in Rotterdam herontwikkelen. Het rijksmonument Magazijn Diepeveen met de karakteristieke toren uit 1930 wordt gerenoveerd en het omliggende terrein wordt getransformeerd en uitgebreid met 187 huur- en koopwoningen in 5 woongebouwen. Het ontwerp is van DiederenDirrix architectuur en stedenbouw in opdracht van eigenaar Dudokgroep en bouwpartner Dura Vermeer.

In december 2021 is de bouw gestart door eigenaar Dudokgroep en bouwpartner Dura Vermeer.
Volg de bouw Diepeveen via de Livestream

Nieuwbouw 187 koop- en huurwoningen

Op Diepeveen terrein komen vijf nieuwe woonblokken die direct grenzen aan het Dakpark. De vijf woongebouwen rondom een binnentuin verschillen in hoogte en baksteen, maar vormen samen een duidelijk ensemble. De 187 nieuwbouw woningen bestaan uit 90 huurwoningen en 97 koopwoningen. De kleine appartementen (55-60 m²) zijn ideaal voor eenpersoonshuishoudens. De middelgrote (75-85 m²) tot grote appartementen (110 m²) bieden volop ruimte voor jonge of juist oudere koppels. Voor gezinnen zijn er de stadswoningen, met oppervlaktes tot maar liefst 160 m². Dankzij inpandige De parkeervoorziening is inpandig waardoor de auto’s uit het zicht blijven.

In 2022 zal meer informatie volgen over de huurwoningen.

Meer: projectwebsite

Diepeveen ontwikkeling

Op de hoek van de Vierhavensstraat en het nieuwe plein, is bovendien ruimte gereserveerd voor horeca. 

Diepeveen ontwikkeling

Transformatie Diepeveen

Het rijksmonument Diepeveen uit 1930 van architect Willem Kromhout behoudt haar karakteristieke plek en wordt op termijn in oude glorie hersteld. In het naastgelegen pand aan de Vierhavenstraat nam in 1914 de leerlooierij De Rotterdamsche Huidenclub haar intrek. Ook dit pand wordt herontwikkeld. De huidige Huidenclub, een club van ontwerpers, kunstenaars en denkers, mag het pand tijdelijk gebruiken.

Diepeveen - Dudokgroep

Dudok Groep

Op 1 februari 2019 werd de bouw team overeenkomst getekend tussen de Dudokgroep en bouwer DuraVermeer voor de herontwikkeling van de Diepeveen locatie. Op 1 november 2018 was het monumentale Diepeveen complex al door de Dudokgroep aangekocht. De Dudok Groep uit Dordrecht werkt aan diverse ontwikkelingen in Rotterdam. Zij is ook eigenaar van het naastgelegen HAKA-gebouw en van de Hofbogen in Rotterdam Noord dat wordt ontwikkeld tot het Hofbogenpark.

M4H en Bospolder Tussendijken

De herontwikkeling van Diepeveen sluit aan bij eerdere ontwikkeling en realisatie van het aangrenzende Dakpark, de winkelboulevard Big Shops en de nieuwbouw Hudsons in Bospolder Tussendijken. De gemeente Rotterdam wil dit gebied ontwikkelen tot een stedelijk woon- en werkgebied, waarmee een aantrekkelijke plek ontstaat, die de verbinding legt tussen Bospolder Tussendijken en Schiemond en het nieuw te ontwikkelen Makers District Merwe-Vierhavens (M4H). Daarnaast zal deze nieuwe ontwikkeling het stedelijk karakter van de Vierhavensstraat en Parklane als belangrijke stadsentree versterken.

Projectgegevens

Naam: Diepeveen
Status: in uitvoering
Locatie: Pelgrimstraat, Vierhavensstraat
Deelgebied: 
Delfshaven
Categorie: Woningbouw, Horeca
Architect: DiederenDirrix
Opdrachtgever: Dudok Groep
Start bouw: december 2021
Realisatie: 2023

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Diepeveen ontwikkeling 51.905397, 4.443214 Diepeveen Ontwikkeling

Projecten in Rotterdam van deze architect:

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in