Diepeveen herontwikkeling

2
10712

De Dudokgroep gaat het monumentale Diepeveen complex aan de Pelgrimsstraat en het naastgelegen Dakpark in Rotterdam herontwikkelen. Het rijksmonument Magazijn Diepeveen met de karakteristieke toren uit 1930 wordt gerenoveerd en het omliggende terrein wordt getransformeerd en uitgebreid met ca. 170 woningen. Op 22 december 2020 is het nieuwbouwplan gepresenteerd door eigenaar Dudokgroep en bouwpartner Dura Vermeer. Het ontwerp is van DiederenDirrix architectuur en stedenbouw.

Nieuwbouw koop- en huurwoningen

Op Diepeveen terrein komen vijf nieuwe woonblokken die direct grenzen aan het Dakpark. De vijf woongebouwen rondom een binnentuin verschillen in hoogte en baksteen, maar vormen samen een duidelijk ensemble. De circa 170 koop- en huurwoningen zullen een mix aan bewoners trekken. De kleine appartementen (55-60 m²) zijn ideaal voor eenpersoonshuishoudens. De middelgrote (75-85 m²) tot grote appartementen (110 m²) bieden volop ruimte voor jonge of juist oudere koppels. Voor gezinnen zijn er de stadswoningen, met oppervlaktes tot maar liefst 155 m². Dankzij inpandige De parkeervoorziening is inpandig waardoor de auto’s uit het zicht blijven.

Meer: projectwebsite

Diepeveen ontwikkeling

Op de hoek van de Vierhavensstraat en het nieuwe plein, is bovendien ruimte gereserveerd voor horeca. 

Diepeveen ontwikkeling

Transformatie Diepeveen

Het rijksmonument Diepeveen uit 1930 van architect Willem Kromhout behoudt haar karakteristieke plek en wordt op termijn in oude glorie hersteld. In het naastgelegen pand aan de Vierhavenstraat nam in 1914 de leerlooierij De Rotterdamsche Huidenclub haar intrek. Ook dit pand wordt herontwikkeld. De huidige Huidenclub, een club van ontwerpers, kunstenaars en denkers, mag het pand tijdelijk gebruiken.

Diepeveen - Dudokgroep

Dudok Groep

Op 1 februari 2019 werd de bouw team overeenkomst getekend tussen de Dudokgroep en bouwer DuraVermeer voor de herontwikkeling van de Diepeveen locatie. Op 1 november 2018 was het monumentale Diepeveen complex al door de Dudokgroep aangekocht. De Dudok Groep uit Dordrecht werkt aan diverse ontwikkelingen in Rotterdam. Zij is ook eigenaar van het naastgelegen HAKA-gebouw en van de Hofbogen in Rotterdam Noord dat wordt ontwikkeld tot het Hofbogenpark.

M4H en Bospolder Tussendijken

De herontwikkeling van Diepeveen sluit aan bij eerdere ontwikkeling en realisatie van het aangrenzende Dakpark, de winkelboulevard Big Shops en de nieuwbouw Hudsons in Bospolder Tussendijken. De gemeente Rotterdam wil dit gebied ontwikkelen tot een stedelijk woon- en werkgebied, waarmee een aantrekkelijke plek ontstaat, die de verbinding legt tussen Bospolder Tussendijken en Schiemond en het nieuw te ontwikkelen Makers District Merwe-Vierhavens (M4H). Daarnaast zal deze nieuwe ontwikkeling het stedelijk karakter van de Vierhavensstraat en Parklane als belangrijke stadsentree versterken.

Projectgegevens

Naam: Diepeveen
Status: in ontwikkeling
Locatie: Pelgrimstraat, Vierhavensstraat
Deelgebied: 
Delfshaven
Categorie: Woningbouw, Horeca
Architect: DiederenDirrix
Opdrachtgever: Dudok Groep
Start bouw: nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Diepeveen ontwikkeling 51.905397, 4.443214 Diepeveen Ontwikkeling

Projecten in Rotterdam van deze architect:

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here