Nieuwbouw Grand Hotel Central

1
9234

Het Grand Hotel Central aan de Kruiskade 12 in Rotterdam wordt herontwikkeld. De huidige gevel wordt behouden en het hotel wordt achter de gevel met nieuwbouw en hoogbouw uitgebreid. Het ontwerp is van Knevel Architecten i.s.m. Walraad Architecten in opdracht van Van Herk Groep.

Grand Hotel Central nieuwbouw toren

In het ontwerp krijgt een deel van het oorspronkelijke hotel interieur een plek. Ook krijgt het hotel een openbaar toegankelijk terras op de nieuwbouw. Het ontwerp wordt beoordeeld door de Welstandcommissie van de gemeente Rotterdam. Een positief advies is nog niet afgegeven.

Grand Hotel Central nieuwbouw toren front

Het huidge Grand Hotel Central is in 1917 gebouwd naar het ontwerp van architect P.J. Vermaas in opdracht van eigenaar J.Th. Allard. Het gebouw aan de Kruiskade is een van de weinige gebouwen, net als het naast gelegen (Oude) Luxor Theater, dat het bombardement van 1940 heeft overleefd. Het gebouw heeft geen monumentale status.

Luxor Theater  - Grand Hotel Central Kruiskade

Projectgegevens

Naam: Grand Hotel Central
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Kruiskade 12
Deelgemeente: Centrum
Categorie: Horeca
Architect: Knevel Architecten
Opdrachtgever: Van Herk Groep
Start bouw: 2020
Realisatie: 2022
Programma: 

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Grand Hotel Central 51.922814, 4.476842

1 REACTIE

  1. Zakelijk modernistische aanbouw waarin geen ornamenten in voorkomen die refereert aan het oorspronkelijk ontwerp van het onderliggende pand, typisch Rotterdam. Met een beetje fantasie had de gevel een link kunnen leggen met het bestaande deel, maar dat kost natuurlijk geld en is nu een op zichzelf staand object geworden die geen aansluiting geeft aan de rest van het geheel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in