Palestinastraat Rotterdam nieuwbouw

6
10823

Aan de Palestinastraat in Kralingen Rotterdam zijn 12 nieuwbouw woningen gebouwd in historiserende stijl.  Het ontwerp is van BTR architectuur + bouwkunde in opdracht van Woonstad Rotterdam. De nieuwbouw is in 2017 opgeleverd.

Palestinastraat nieuwbouw

Het nieuwbouwplan aan de Palestinastraat 125 t/m 147 bestaat uit 12 grote 4-laagse stadswoningen waarbij de toekomstige kopers nog een groot aantal keuze’s zelf kunnen bepalen. De oppervlakte van de woningen zijn ongeveer 175 m2. Prijzen zijn tussen de 459.000 en 535.00 euro v.o.n. De bouw die in 2016 startte is door bouwbedrijf Vink uitgevoerd. In 2017 zijn de woningen opgeleverd.

Palestinastraat nieuwbouw

De nieuwbouwwoningen worden gebouwd aan de westzijde in de Palestinastraat ten noorden van de Oudedijk. Aan beide zijde van de Palestinastraat ligt een onbebouwde terrein. Tot 2009 stonden hier 51 woningen die in dat jaar werden gesloopt.

BTR architectuur + bouwkunde zijn ook de architecten van de nieuwbouwprojecten op Kaapvaarder en Kaap Belvedere op Katendrecht.

Nieuwbouw IkKralingenIkKralingen impressie

Aan de oostzijde van de Palestinastraat is het nieuwbouwproject IkKralingen in gerealiseerd. Hier zijn 16 eengezinswoningen gebouwd. Ook deze woningen zijn ontworpen in historiserende stijl.

Projectgegevens

Naam: Palestinastraat
Status: 
in ontwikkeling
Lokatie: 
Palestinastraat
Deelgemeente:
Kralingen Crooswijk
Categorie:
woningen
Architect: 
BTR architectuur + bouwkunde
Opdrachtgever:
Woonstad
Start bouw:
2e kwartaal 2016
Realisatie:
2017

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Palestinastraat 51.930185, 4.505253 Palestinastraat

6 REACTIES

  1. Het kan dus, gedegen architectuur. ‘Historisch’ is geen scheldwoord, het tegendeel blijkt weer waar. Bouwen met liefde en smaak!!! Proficiat!!! Rotterdam kan nog heeeeeel veel ‘historisch bouwen’ gebruiken!! De stad wordt weer mooier en mooier!!

  2. Jammer dat de oude stijl van de gemeente was “rotzooi bouwen” en “geen onderhoud zodat je kunt slopen”. De vorige “stadsvernieuwing” was meer stadsvernieling. Ik hoop dat het deze keer beter gaat.

    Ik heb ruim 15 jaar aan het einde vd Palestinastraat gewoond. Prachtig stukje Kralingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in