Kaap Belvedère Katendrecht

0
6154

Kaapbvd-3 (Large)

Kaap Belvedere – Katendrecht Rotterdam

Kaap Belvedere is een nieuwbouw- en restauratieproject op Katendrecht dat in juni 2015 is opgeleverd. De locatie is nabij het Deliplein, de Rijnhavenbrug en de Fenixloodsen. In drie fasen zijn op deze locatie 59 koopwoningen gerealiseerd. Het betreft 26 nieuwbouw woningen en renovatie van twee historische blokken in een karakteristieke stijl die past bij de oude kern van Katendrecht. Kaap Belvedère is ontwikkeld in opdracht van Woonstad Rotterdam. Het ontwerp van de renovatie en nieuwbouw van fase 1 en 2 is van BTR architecten, de nieuwbouw van fase 3 is van architect Joke Vos.

Kaap Belvedère fase 1

Kaap Belvedere fase 1 bestaat uit nieuwbouw van 5 vierlaagse eengezinswoningen  en 2 renovatiewoningen (een beneden- en bovenwoning). Ook het oude Grand Café Belvedère is in oude luister hersteld waarboven 3 royale appartementen zijn gerealiseerd.

Kaap Belvedere

Kaap Belvedere I  16052014 5

Kaap Belvedère fase 2

Dit project bestaat renovatie van het huidige huizenblok. De panden in dit blok zijn gerenoveerd zonder de gevels aan te tasten. Daar waar het niet mogelijk was zijn de panden nieuw opgetrokken. In Belvedere fase 2 zijn 24 huur woningen; 6 benedenwoningen, 6 bovenwoningen, 11 appartementen en 1 heel pand gerealiseerd.

Kaap Belvedere II 16-05-2014

Kaap Belvedère fase 3

In de nieuwbouw Kaap Belvedere (fase 3) zijn 26 eengezinswoningen en een parkeergarage gebouwd. De huizen zijn gebouwd op de plaats van het gesloopte Wesgram woonblok. De 26 nieuwbouw herenhuizen van 3 of 4 verdiepingen zijn ontworpen door Joke Vos Architecten in historiserende stijl. De nieuwbouw wordt begrensd door de Veerlaan, Tolhuisstraat, Katendrechtsestraat en de Rechthuislaan. In juni 2015 zijn alle woningen opgeleverd.

Kaap Belvedere 2015 Katendrecht Rotterdam
Meer foto’s van Kaap Belvedere fase 3

Projectgegevens

Naam:
Status:
Locatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:

Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Website 
Kaap Belvedere
in uitvoering
Veerlaan
Feijenoord – Katendrecht
Wonen
Joke Vos Architecten
BTR Architectuur
Woonstad
2012
2015
Kaap BVD

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Kaap Belvedere 51.901054, 4.481521 Kaap Belvederein uitvoering

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in