Sportsingel Rotterdam

0
1794

Sportsingel 3

Sportsingel Rotterdam

Het project Sportsingel met 105 eengezinswoningen en een appartementen complex is onderdeel van de herstructurering van het bestaande wijk Sportdorp in deelgemeente IJsselmonde in Rotterdam. Het ontwerp is van BTR architectuur + bouwkunde in opdracht van Woonbron / Kristal projectontwikkeling. Sportsingel is in 2010 opgeleverd.

De nieuwbouw van Sportsingel is een onderdeel van het al bestaand tuindorp in IJsselmonde, met de sfeer en architectuur van de dertiger jaren en veel groen. Dit traditionele tuindorp wordt in het kader van de herstructurering versterkt door  eengezinswoningen te bouwen in neotraditionele stijl, die passen binnen de buurt en bij de bestaande leefmilieus.

De 105 nieuwbouw woningen variëren van basis eengezin rijtjeswoningen tot twee onder één kap – en semi vrijstaande woningen. Daarnaast zijn er ook nog vier bijzondere twee laagse kopwoningen die refereren aan de kopwoningen van het nog bestaande deel van de wijk.

Appartementencomplex Zomerhoek

Het project Sportsingel omvatte de sloop van de bebouwing en de bouw van 105 eengezinswoningen(koop) en het appartementencomplex Zomerhoek. Dit gebouw heeft een publieke- en een woonfunctie met hierin 6 seniorenwoningen, drie woongroepen voor geriatrische cliënten van Laurens met bijbehorende zorgverlening en  600 m2 ruimte voor kleine bedrijven.

Sportsingel 4

Projectgegevens
Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Programma:
Sportsingel
Gerealiseerd
Sportsingel
IJsselmonde
Woningbouw
BTR architectuur + bouwkunde
Woonbron
2008
2010
105 woningen en appartmentencomplex

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Sportsingel 51.893281, 4.536753

 

Foto’s Sportsingel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here