Sportsingel Rotterdam

0
4810

Het project Sportsingel met 105 eengezinswoningen en een appartementen complex is onderdeel van de herstructurering van het bestaande wijk Sportdorp in deelgemeente IJsselmonde in Rotterdam. Het ontwerp is van BTR architectuur + bouwkunde in opdracht van Woonbron / Kristal projectontwikkeling. Sportsingel is in 2010 opgeleverd.

Sportsingel 3

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”sportsingel”]

De nieuwbouw van Sportsingel is een onderdeel van het al bestaand tuindorp in IJsselmonde, met de sfeer en architectuur van de dertiger jaren en veel groen. Dit traditionele tuindorp wordt in het kader van de herstructurering versterkt door  eengezinswoningen te bouwen in neotraditionele stijl, die passen binnen de buurt en bij de bestaande leefmilieus.

De 105 nieuwbouw woningen variëren van basis eengezin rijtjeswoningen tot twee onder één kap – en semi vrijstaande woningen. Daarnaast zijn er ook nog vier bijzondere twee laagse kopwoningen die refereren aan de kopwoningen van het nog bestaande deel van de wijk.

Appartementencomplex Zomerhoek

Het project Sportsingel omvatte de sloop van de bebouwing en de bouw van 105 eengezinswoningen(koop) en het appartementencomplex Zomerhoek. Dit gebouw heeft een publieke- en een woonfunctie met hierin 6 seniorenwoningen, drie woongroepen voor geriatrische cliënten van Laurens met bijbehorende zorgverlening en  600 m2 ruimte voor kleine bedrijven.

Sportsingel 4

Projectgegevens

Naam: Sportsingel
Status: Gerealiseerd
Lokatie: Sportsingel
Deelgebied: Groot IJsselmonde
Categorie: Woningbouw
Architect: BTR architectuur + bouwkunde
Opdrachtgever:
Woonbron
Start bouw: 2008
Realisatie: 2010
Programma:
105 woningen en appartementencomplex

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Sportsingel 51.893281, 4.536753

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in