Paradijshof Crooswijk

2
15438

Het Paradijshof is een nieuwbouwproject in de wijk Nieuw Crooswijk. De 43 royale stadswoningen van de Paradijshof zijn in 2018 gerealiseerd tussen de Paradijslaan, Kerkhoflaan en de Rusthofstraat. Het ontwerp van de woningen is van HP Architekten en Office Winhov in opdracht van Woonstad.

Paradijshof Nieuw Crooswijk

Eéngezinswoningen

De 43 nieuwe eengezinswoningen bestaan uit 23 ruime 4-laagse woningen aan de Kerkhoflaan, 16 fraaie 3-laagse stadstuinwoningen aan de Rusthofstraat en 4 mooi vormgegeven woningen aan de Paradijslaan. In de binnentuin komt één vrijstaande woning. Alle woningen hebben een ruime achtertuin die grenst aan de gemeenschappelijke binnentuin. Het Paradijshof is onderdeel van het Masterplan Nieuw Crooswijk ontworpen dat door West 8.

Paradijshof Rotterdam nieuwbouw concept situatie

Architectuur

Het Paradijshof wordt ontworpen door HP Architekten uit Rotterdam en Office Winhov uit Amsterdam. Deze twee architectenbureau hebben in mei 2015 de opdracht gekregen van Woonstad. Ieder van de architectenbureaus zal de helft van de woningen ontwerpen.

Paradijshof Nieuw Crooswijk
Paradijshof Nieuw Crooswijk

Paradijshof sloop

In 2014 tot mei 2015 is de oude bebouwing van de Reserveboezem III gesloopt vanwege de slechte bouw- en woon technische kwaliteit. Deze 151 woningen uit 1920 waren ontworpen door de invloedrijke architect Granpré Molière in opdracht van de Maatschappij voor Volkswoningen Rotterdam.

Paradijshof sloop mei 2015
bouw Paradijshof – april 2015

Januari 2015 Reserveboezem IIIParadijshof sloop januari 2015