Parkstad woonblok S

0
2052

Op het snijpunt van de nieuwe wijk Parkstad, Feijenoord City en de Tweebosbuurt in Rotterdam Zuid wordt een nieuw woonblok gerealiseerd. Het woonblok S, zogenoemd in het masterplan Parkstad, krijgt een toren van ca. 45 meter, 14 verdiepingen met 106 appartementen en 25 eengezinswoningen. Het ontwerp is van Levs architecten in opdracht van Vestia. Start bouw 2020, realisatie 2022.

Grote variatie sociale woningen

Het woonblok bevat een grote variëteit aan woningtypes voor de sociale verhuur, 79 appartementen in de toren, 27 appartementen in een galerij-ontsloten blok en 25 eengezinswoningen. De woningen zijn in eerste instantie voor bewoners die door sloop van woningen in de aanliggende Tweebosbuurt hun huizen kwijt raken. Meer over sloop en renovatie in de Tweebosbuurt

In het midden van het alzijdige blok ligt, een hof met privétuinen en een gemeenschappelijke tuin voor bewoners. Op dit binnenterrein is ook een tweelaagse, half verdiepte parkeervoorziening met een open dek met een groene pergola. De plint van het galerijblok geeft ruimte voor een maatschappelijke invulling, een horecagelegenheid en andere gemeenschappelijke woonfuncties.

Meer info over de huurwoningen en prijzen website Vestia

Parkstad – Kop van Zuid – Rotterdam

Woonblok S is de werknaam uit het stedebouwkundige plan van Parkstad waar het nieuwe bouwblok onderdeel van uitmaakt. De toren en het galerijblok liggen aan de Putselaan – een belangrijke verkeersverbinding in Rotterdam Zuid. De overige woningen zijn gelegen aan de bestaande Hilledijk en twee nieuw te maken woonstraten. Aan deze kant grenst blok S aan het park. Vanwege de naastgelegen dijk ligt het maaiveld in de woonstraten 1,8 meter hoger dan bij de hoek Hillendijk-Putselaan.

In Parkstad Zuid is verder nog in ontwikkeling op de hoek van de Laan op Zuid en de 2e Rosestraat een appartementencomplex met 250 woningen naar het ontwerp van Barcode Architects.

Projectgegevens

Naam: Woonblok S
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Putselaan
Deelgemeente:
 Feijenoord
Categorie: woningen, maatschappelijke functies
Architect: Levs architecten
Opdrachtgever: Vestia
Start bouw: 2020
Realisatie: 2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Woonblok S 51.899644, 4.509253 Woonblok S woningbouw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here