Woongebouw Parkstad Zuid

0
8658

Op de hoek van de Laan op Zuid en de 2e Rosestraat is een woongebouw met 258 woningen in ontwikkeling. De nieuwbouw ligt in Parkstad Zuid (blok K3 in het bestemmingsplan). In juni 2020 is het bestemmingsplan goedgekeurd. Op 16 juli 2018 maakte Feyenoord City bekend dat ontwikkelaar AM en Barcode Architects zijn geselecteerd om het eerste gebouw te ontwikkelen in het masterplan van Feyenoord City.

feyenoord city Laan op Zuid

Woongebouw met twee woontorens

Het voorlopig ontwerp betreft een woongebouw met 258 woningen met een gevarieerd aanbod, gericht op startende young professionals, jonge gezinnen of de vermogende ouderen met een stedelijke woonwens. Het woonprogramma voor blok K3 bestaat voornamelijk uit appartementen en een klein aantal grondgebonden woningen. De woningen worden aangeboden in zowel de vrije huur- als koopsector. Naast ruimte voor wonen is er in de plint ruimte geboden aan commerciële en maatschappelijke functies.

Het woongebouw bestaat uit 3 delen: aan de Laan op Zuid/ hoek 2e Rosestraat komt een woontoren van maximaal 50 meter hoogte. Aan de Rosestraat / hoek 2e Rosestraat komt een woontoren met een bouwhoogte van maximaal 70 meter. Het tussen is de maximale hoogte 22 meter.

Parkstad Zuid

De nieuwbouw ligt in de nieuwe ontwikkeling van Parkstad Zuid. Parkstad vormt de ontbrekende schakel tussen de Kop van Zuid, Feijenoord en de Afrikaanderwijk, waardoor dit deel van Rotterdam Zuid omgevormd worden van een lappendeken aan buurten tot een coherent en divers stadsdeel. Het plan sluit goed aan bij de behoeften van de stad en past binnen de visie van Feyenoord City en de uitgangspunten van Parkstad. Aan de andere kant van de Laan op Zuid in Parkstad Zuid is het woonblok S in ontwikkeling van Levs Architecten.

Barcode Architects ontwerpt in Rotterdam ook twee woongebouwen aan de Wijnhaven; The Muse (2019) en CasaNova (2020).

Projectgegevens

Naam: Blok K3 (werknaam)
Status: In ontwikkeling
Adres: Laan op Zuid, 2e Rosestraat
Deelgebied: Feijenoord
Categorie: Woningbouw
Architect: Barcode Architects
Opdrachtgever: 
AM
Realisatie: nog niet bekend

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Appartementen 2e Rosestraat 51.900091, 4.509845

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here