Imagine – Parkstad Zuid – bouw gestart

2
28202

IMAGINE is de naam van de nieuwbouw van blok K3 in Parkstad Zuid in Rotterdam. Op de hoek van de Laan op Zuid en de 2e Rosestraat is de bouw gestart van het nieuwe woongebouw met 295 woningen. IMAGINE is ontworpen door Barcode Architects in opdracht van ontwikkelaar AM. In juni 2020 is het bestemmingsplan goedgekeurd. Op 15 maart 2021 is de verkoop gestart van de 162 koopwoningen. De bouw is gestart op 10 november 2021, realisatie volgt in 2024.

Woongebouw met twee woontorens

Het ontwerp betreft een woongebouw met 295 woningen met een gevarieerd aanbod van huur- en koopwoningen, gericht op startende young professionals, jonge gezinnen of de vermogende ouderen met een stedelijke woonwens. Het woonprogramma van Imagine bestaat uit 287 appartementen en 8 tweelaagse stadswoningen. De woningen bestaan uit 133 huurwoningen en 162 koopwoningen. De huurwoningen worden afgenomen door een belegger. Naar verwachting start de verhuur eind 2023. Naast ruimte voor wonen is er in de plint ruimte geboden aan commerciële en maatschappelijke functies.

Het woongebouw bestaat uit 3 delen: aan de Laan op Zuid/ hoek 2e Rosestraat komt een woontoren van maximaal 50 meter hoogte. Aan de Rosestraat / hoek 2e Rosestraat komt een woontoren met een bouwhoogte van maximaal 70 meter. Het tussen is de maximale hoogte 22 meter.

Impressie van het gewijzigde ontwerp Imagine Parkstad Zuid

MAGINE wordt voorzien van een binnentuin, die zal functioneren als een klimaatbestendige, groene huiskamer met volop ruimte voor ontmoeting en ontspanning. Ook de trappen in het plan rondom de binnentuin dragen bij aan een actief gebruik van de buitenruimte en sociale interactie. De tuinen zijn naar een ontwerp van Buro Sant en Co en zijn uitsluitend toegankelijk voor bewoners.

In de parkeergarage van IMAGINE komt een mobiliteitshub voor tien elektrische deelauto’s en in het openbaar gebied worden nog eens zes parkeerplaatsen voor elektrische deelauto’s gereserveerd. Daarnaast biedt de garage plaats aan in totaal 118 auto’s.

Koopwoningen

In totaal komen in IMAGINE 162 koopwoningen met oppervlakten van 48 m2 voor een 2-kamerappartement tot 226 m2 voor een penthouse. In de plints bevinden zich de stadswoningen en binnenhof- en binnentuinappartmenten. In de torens komen luxe appartementen variërend in grootte van 48-108 m². De appartementen liggen op de 6e t/m 22e verdieping en zijn bereikbaar via een luxe lobby op straatniveau, maar ook via een looproute door de binnentuin. De prijzen varieren van € 229.500 – € 1.395.000 v.o.n. De verkoop is op 15 maart 2021 gestart.

Meer verkoop informatie: projectwebsite

Impressie van het gewijzigde ontwerp Imagine Parkstad Zuid

Bouw updates

Imagine bouw
Heiwerkzaamheden Imagine – 28 november 2021

Parkstad Zuid

De nieuwbouw ligt in de nieuwe ontwikkeling van Parkstad Zuid. Parkstad vormt de ontbrekende schakel tussen de Kop van Zuid, Feyenoord City en de Afrikaanderwijk, waardoor dit deel van Rotterdam Zuid omgevormd worden van een lappendeken aan buurten tot een coherent en divers stadsdeel.

Het plan sluit goed aan bij de behoeften van de stad en past binnen de visie van Feyenoord City en de uitgangspunten van Parkstad. Aan de andere kant van de Laan op Zuid in Parkstad Zuid is het woonblok S in ontwikkeling van Levs Architecten.

Oud ontwerp Parkstad blok K3

feyenoord city Laan op Zuid
Oude ontwerp

Barcode Architects ontwerpt in Rotterdam ook twee woongebouwen aan de Wijnhaven; The Muse (2019) en CasaNova (2020).

Projectgegevens

Naam: Imagine (Blok K3 werknaam)
Status: In uitvoering
Adres: Laan op Zuid, 2e Rosestraat
Deelgebied: Feijenoord
Categorie: Woningbouw
Architect: Barcode Architects
Opdrachtgever: 
AM
Realisatie: 2024

Meer info op de projectwebsite

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Imagine 51.900091, 4.509845 Imagine woongebouw

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in