Parkwachter in Kralingen

0
3371

Het gebouw De Parkwachter aan de Nieuwe Plantage in Rotterdam Kralingen biedt plaats aan een medisch centrum op de begane grond en 18 levensloopbestendige woningen op drie verdiepingen. Het ontwerp is van architectenbureau Rutten Van der Weijden in opdracht van VOF Noordeinde en aannemer Van Waning.

Medisch Centrum Parkwachter

Op de begane grond van de Parkwachter zijn verschillende medische dienstverleners gevestigd, waaronder vijf artsenpraktijken uit Kralingen, een apotheek, praktijk voor fysiotherapie, verloskundigen, een prikpoli en een vestiging van Bureau Maatschappelijk Werk.

Woningen

Bovenop de zorgplint zijn drie woonlagen gerealiseerd met ruime en licht opgezette appartementen van 110 m2. De enorme glaspuien zorgen voor licht en uitzicht op de Nieuwe Plantage, een park op het voormalige gashoudersterrein. De verticale geleding en detaillering van metselwerk zorgen voor de aansluiting met de eind 19e eeuwse architectuur van Kralingen, statig met rode baksteen. Samen met de bebouwing aan de Oudedijk en de eengezinswoningen aan het Noordeinde vormt het een gesloten bouwblok.

Projectgegevens

Naam: Parkwachter
Status: gerealiseerd
Locatie: Nieuwe Plantage
Deelgebied: 
Kralingen
Categorie: Zorgwoningen
Architect: Rutten Van der Weijden
Opdrachtgever: VOF Noordeinde
Start bouw: 2010
Realisatie: 20211

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in