Parkhavenstad douanegebouw Westzeedijk

1
9971

Het voormalige douanegebouw aan de Westzeedijk 387 in Rotterdam is getransformeerd tot woongebouw Parkhavenstad. In april 2016 zijn de 148 huurappartementen voor starters opgeleverd. Het ontwerp is van architectenbureau Rutten van der Weijden in opdracht van Accresco Vastgoed B.V en bouwer Van Wijnen.

Parkhavenstad

Parkhavenstad

Accresco Vastgoed B.V. maakte 2 april 2014 bekend dat zij het voormalige douanegebouw aan de Westzeedijk had gekocht van het Rijksvastgoed en -ontwikkelingsbedrijf (RVOB). Het pand ligt centraal gelegen en op loopafstand van de binnenstad, Het Park en het Lloydkwartier. Het naastgelegen voormalige belastingkantoor aan de Puntgaalstraat is in 1998 getransformeerd tot woongebouw met 201 appartementen voor starters. In 2015 is begonnen met de transformatie.
Douanegebouw-Westzeedijk 387

Huurappartementen

Het douanegebouw heeft een oppervlakte van 11.700m2 BVO.  Op het bestaande gebouw zijn twee verdieping toegevoegd. In totaal zijn 148 zelfstandige huurwoningen in 15 verschillende typen gerealiseerd. De stadsappartementen variëren van 35 m2 tot 75 m2. Met open ruimtes die je helemaal naar eigen smaak kunt indelen. De huurprijzen beginnen op € 400 per maand. Naast eigen ruimte komen er ook gemeenschappelijke ruimtes, bijvoorbeeld een wasbar, en een ‘skybar’ op het dak. De precieze invulling van deze ruimtes is bepaald samen met de nieuwe bewoners. Op de begane grond is ca. 1.000 m2 verhuurbaar oppervlak beschikbaar voor commerciële functies.

Douanegebouw Westzeedijk 387

Douanegebouw

Het kantoorgebouw van het Rijksvastgoedbedrijf had 10 jaar leeggestaan voordat het herontwikkelingsplan de tender won. Het Douanegebouw is tussen 1967 en 1970 in opdracht van de Rijksgebouwendienst gebouwd als uitbreiding van het voormalige belastingkantoor aan de Puntegaalstraat. Architect was Kraaijvanger Architects. Het gebouw bestaat uit een langgerekt bouwdeel aan de Westzeedijk met haaks erop een korte, maar wel hogere zijvleugel. Waar de bouwdelen samenkomen liggen het hoofdtrappenhuis en liften.

Projectgegevens

Naam: Parkhavenstad
Status: Gerealiseerd
Lokatie: Westzeedijk 387
Deelgemeente: Delfshaven
Categorie: Woningbouw
Architect: Rutten van der Weijden
Opdrachtgever: Accresco BV
Start bouw: 2015
Realisatie: april 2016
Programma:
148 appartementen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Douanegebouw 51.906373, 4.462218 TransformatieDouanegebouw

Projecten in Rotterdam van deze architect:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in