Rijnhaven hotel en woontoren

0
14339

BayHouse hotel

Woontoren 85 meter

Tussen de Rijnhaven en de Hillelaan wordt een 5 sterren hotel van de Accor Group en een 85 meter hoge woontoren met een nieuwe grotere Jumbo supermarkt in de plint ontwikkeld. Joke Vos Architecten ontwerpt de nieuwbouw in opdracht van Frame Vastgoed. Opening wordt in 2021 verwacht.

5 sterren Accor Hotel

Het vijfsterrenhotel MGallery by Sofitel van de internationale hotelketen Accor Hotels Group strijkt neer in het gebouw naast Bay House. Het luxe hotel zal beschikken over circa 200 hotelkamers, een restaurant, (rooftop)bar, terras, eventruimte en een wellness center.

MGallery by Sofitel hotel Rotterdam

De nieuwbouw komt naast het nieuw te ontwikkelen woongebouw Bay House en het Pakhuis Santos dat herontwikkeld wordt door het design warenhuis Stilwerk. De start van de bouw wordt in 2019 verwacht.

Bayhouse situatiekaart

Groot Jumbo filiaal Katendrecht

Op de plek van de bestaande Jumbo supermarkt aan de Hillelaan wordt een nieuw Jumbo filiaal gebouwd onder de 85 meter hoge woontoren. De nieuwe Jumbo wordt 2 keer zo groot. De oppervlakte gaat van 1.400 m2 naar 3.000 m2.

Gedurende de bouw blijft de huidige Jumbo supermarkt functioneren in een tijdelijke winkel aan de overkant van de Brede Hilledijk, aan de Wigstraat naast het politiebureau. De tijdelijke supermarkt is in september 2018 geopend en blijft er zitten tot 2021 wanneer de nieuwe winkel wordt geopend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here