Rijnhaven Porter House

0
18938

Porter House woontoren

De Porter House ofwel The View fase 2 bestaat een 85 meter hoge woontoren met een nieuwe grotere Jumbo supermarkt. De Porter House wordt gebouwd aan de Hillelaan op Katendrecht tussen de Brede Hilledijk en het MGallery hotel aan de Rijnhaven. Joke Vos Architecten ontwerpt de nieuwbouw in opdracht van Frame Vastgoed. De start van de bouw wordt in 2021 verwacht.

Porter House

In de 85 meter hoge woontoren Porter House komen ca. 200 woningen waarvan ca. 50 koopappartementen en ca. 50% huurappartementen.

MGallery by Sofitel hotel Rotterdam

De nieuwbouw komt naast het nieuw te ontwikkelen woongebouw Bay House en het Pakhuis Santos dat herontwikkeld wordt door het design warenhuis Stilwerk.

Bayhouse situatiekaart

Groot Jumbo filiaal Katendrecht

Op de plek van de bestaande Jumbo supermarkt aan de Hillelaan wordt een nieuw Jumbo filiaal gebouwd onder de 85 meter hoge woontoren Porter House. De nieuwe Jumbo wordt 2 keer zo groot. De oppervlakte gaat van 1.400 m2 naar 3.000 m2.

Gedurende de bouw blijft de huidige Jumbo supermarkt functioneren in een tijdelijke winkel aan de overkant van de Brede Hilledijk, aan de Wigstraat naast het politiebureau. De tijdelijke supermarkt is in september 2018 geopend en blijft er zitten totdat de nieuwe winkel wordt geopend.

Projectgegevens

Naam: Porter House House
Status
: in ontwikkeling
Locatie: Hillelaan, Katendrecht
Deelgemeente: Feijenoord
Categorie: Woningbouw, winkel
Architect: Joke Vos Architecten
Opdrachtgever: Frame Vastgoed
Start bouw: 2021
Realisatie: 2024

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here