Rijnhaven Porter House

1
28778

De Porter House ofwel The View fase 2 bestaat een 85 meter hoge woontoren met een nieuwe grotere Jumbo supermarkt. De Porter House wordt gebouwd aan de Hillelaan op de Pols van Katendrecht tussen de Brede Hilledijk en het MGallery hotel aan de Rijnhaven. Het ontwerp is van DEDRIE Architecten. In 2021 maakte ontwikkelaar Frame Vastgoed bekend dat zij alle drie de projecten aan de Rijnhaven (Bay House, MGallery hotel en Porter House) hebben verkocht aan View Real Estate Development. De start van de bouw van Porter House wordt in 2022 verwacht.

Nieuw ontwerp Porter House aan de Rijnhaven – DEDRIE Architecten

Woontoren Porter House

In de 85 meter hoge woontoren Porter House komen ca. 200 woningen waarvan ca. 50 koopappartementen en ca. 50% huurappartementen.

De nieuwbouw komt naast het MGallery hotel en het Pakhuis Santos dat wordt herontwikkeld tot een design Stilwerk designwarenhuis.

Bayhouse situatiekaart

Groot Jumbo filiaal Katendrecht

Op de plek van de bestaande Jumbo supermarkt aan de Hillelaan wordt een nieuw Jumbo filiaal gebouwd onder de 85 meter hoge woontoren Porter House. De nieuwe Jumbo wordt 2 keer zo groot. De oppervlakte gaat van 1.400 m2 naar 3.000 m2.

Gedurende de bouw blijft de huidige Jumbo supermarkt functioneren in een tijdelijke winkel aan de overkant van de Brede Hilledijk, aan de Wigstraat naast het politiebureau. De tijdelijke supermarkt is in september 2018 geopend en blijft er zitten totdat de nieuwe winkel wordt geopend.

Oude impressie woontoren Porter House aan de Rijnhaven

Projectgegevens

Naam: Porter House House
Status
: in ontwikkeling
Locatie: Hillelaan, Katendrecht
Deelgemeente: Feijenoord
Categorie: Woningbouw, winkel
Architect: Joke Vos Architecten
Opdrachtgever: Frame Vastgoed
Start bouw: 2022
Realisatie: 2024

1 REACTIE

  1. 85 Meter woontoren, weer eens wat anders dan de eeuwige 70 meter die je om brandveiligheidsredenen op veel plaatsen in Nederland aantreft en het vanaf 90 meter of hoger pas echt rendabel schijnt te zijn om een torent(tje) te gaan bouwen las ik in een artikel over een Tilburgse woontoren.
    Dat de Jumbo ook uitgebreid wordt is terecht zo gunstig gelegen tegenover Metro station Rijnhaven, want zoveel supermarkt alternatieven van het formaat Jumbo heb ik niet aangetroffen. Behalve een mooie woning wilt een mens ook iets te happen hebben…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in