Herontwikkeling Pakhuis Santos

4
26032

Santos Stilwerk Rotterdam

Het monumentale koffiepakhuis Santos op Katendrecht in Rotterdam wordt herontwikkeld tot designcenter. Het Duitse designwarenhuis Stilwerk wil in het rijksmonument 20 winkels op het gebied van design onderbrengen. Hiernaast wil ze op het dak 22 woningen bouwen. De bouw start medio 2019. In 2021 moet de eerste vestiging van Stilwerk in de Benelux worden geopend.

Santos pakhuis Stilwerk

In 2007 had het designbedrijf Stilwerk al zijn oog op een locatie aan de Rijnhaven laten vallen. Maar door de crisis belande het plan in de ijskast.

Het pakhuis Santos wordt volledig herontwikkeld. Bovenop het bestaande pakhuis moeten twee verdiepingen komen met 22 appartementen die voor korte tijd (3 tot 6 maanden) kunnen worden gehuurd licht directeur Garber toe in het Financiele Dagblad.

Monumentaal pakhuis uit 1903

Pakhuis Santos is een pakhuis uit 1903 dat ligt tussen de Rijnhaven en de Brede Hilledijk op Katendrecht in Rotterdam. Architecten J.P. Stok Wzn en J.J. Kanters ontwierpen het pakhuis in opdracht van N.V. Blauwhoedenveem. Santos heeft de status van Rijksmonument.

Pakhuis Santos Rotterdam 1

Design warenhuis Stilwerk

Stilwerk is 20 jaren geleden opgericht, bedient klanten in het hogere segment en heeft vestigingen in Hamburg, Dusseldorf, Berlijn en Wenen. Stilwerk  is niet alleen een warenhuis voor woninginrichting maar biedt in zijn vestigingen ook werkruimte voor jonge designers en architecten. Directeur Garbe wil met Stilwerk van het eens zo ruige Katendrecht een magneet voor designers maken.

Ontwikkeling Pols van Katendrecht

BayHouse Rijnhaven impressie

Het Pakhuis Santos staat op de Pols van Katendrecht. De herontwikkeling van het pakhuis Santos valt samen met de bouw van ca. 1.200 tot 1.700 nieuwe woningen op Katendrecht. De komende jaren verschijnt in het Rijnhaven district het luxe woongebouw The Bay House met 110 woningen. met het ernaast gelegen 200 kamer tellende luxe hotel MGallery by Sofitel met rooftopbar en een woontoren van 85 meter met een nieuwe Jumbo supermarkt onderin het gebouw. Ook het woongebouw De Bund met 300 appartementen van architectenbureau KCAP is ontwikkeling.

Verder zijn het woongebouw Katendrecht aan de Bananenstraat (375 appartementen voor young professionals), De Groene Kaap (450 woningen) en De Fenixlofts (212 woningen) al in aanbouw.

Projectgegevens

Naam: Pakhuis Santos
Status: in ontwikkeling
Adres: Maashaven Noordzijde 5
Deelgebied: Katendrecht – Feijenoord
Type: Design winkel, woningen
Architect: Renner Hainke Wirth Zien Architekten, Wessel de Jonge Architecten
Opdrachtgever: Stilwerk
Start: 2019
Realisatie: 2021

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here