Herontwikkeling Pakhuis Santos

1
8053

Santos Stilwerk Rotterdam

Het monumentale koffiepakhuis Santos op Katendrecht in Rotterdam wordt herontwikkeld tot designcenter. Het Duitse designwarenhuis Stilwerk wil in het rijksmonument 20 winkels op het gebied van design onderbrengen. Hiernaast wil ze op het dak 22 woningen bouwen. Dit maakte wethouder Schneider vandaag bekend. In 2019 moet de eerste vestiging van Stillwerk in de Benelux worden geopend.

Pakhuis Santos Rotterdam 1

In 2007 had het designbedrijf Stilwerk al zijn oog op een locatie aan de Rijnhaven laten vallen. Maar door de crisis belande het plan in de ijskast.

Het pakhuis Santos wordt volledig herontwikkeld. Bovenop het bestaande pakhuis moeten twee verdiepingen komen met 22 appartementen die voor korte tijd (3 tot 6 maanden) kunnen worden gehuurd licht directeur Garber toe in het Financiele Dagblad. De vergunningen zijn nog niet rond.

Ontwikkeling Pols van Katendrecht

Pols van Katendrecht

Het Pakhuis Santos staat op de Pols van Katendrecht. De herontwikkeling van het pakhuis Santos valt samen met de bouw van ca. 1.200 tot 1.700 nieuwe woningen op Katendrecht. De komende jaren verschijnen hier de woongebouwen The View I en II (220 woningen en een 200 kamers 4-5 sterren hotel met rooftopbar), woongebouw Katendrecht aan de Bananenstraat (375 appartementen voor young professionals), De Groene Kaap (450 woningen) en De Fenixlofts (212 woningen).

Design warenhuis Stilwerk

Stilwerk is 20 jaren geleden opgericht, bedient klanten in het hogere segment en heeft vestigingen in Hamburg, Dusseldorf, Berlijn en Wenen. Stillwerk  is niet alleen een warenhuis voor woninginrichting maar biedt in zijn vestigingen ook werkruimte voor jonge designers en architecten. Directeur Garbe wil met Stilwerk van het eens zo ruige Katendrecht een magneet voor designers maken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here