The View wordt Bay House

4
10157

Bay House, Katendrecht Rotterdam ontwerp Joke Vos - 2020

Bay House Rotterdam

In het najaar van 2017 wordt de bouw gestart van Bay House direct aan de Rijnhaven op Katendrecht in Rotterdam. Bay House wordt een luxueus woongebouw. Het is het voormalige project The View dat doormiddel van een vernieuwd ontwerp een nieuwe doelgroep moet gaan aantrekken. Het ontwerp is van Joke Vos Architecten in opdracht van Frame Vastgoed.

Bay House is onderdeel van de ontwikkeling van de Pols van Katendrecht dat naast het woongebouw ook een gerenommeerd vijfsterren hotel, een foodmarkt en restaurants en winkels krijgt. Begin 2017 werd bekend dat het monumentale Pakhuis Santos op de Pols wordt herontwikkeld tot conceptstore.

Frame Vastgoed kocht op 22 december 2015 de grond en de al gerealiseerde parkeergarage gekocht van ECCR B.V. De ontwikkelaar zet het project voortvarend voort en verwacht dat Bay House in 2020 wordt opgeleverd.

Bay House Katendrecht 1

Appartementen

Het wooncomplex Bay House krijgt tien verdiepingen met ongeveer 100 luxe appartementen.  De prijzen van de appartmenten beginnen bij 450.000 euro en lopen op tot over de 1 miljoen euro. De verkoop start in het najaar 2017.

De inrichting van de woningen kan worden verzorgd door interieur designers Robert Kolenik, Mariska Jagt en Madelon Overeijnder.

Meer info: Bay House Concierge Residential Living website

The View – European China Center

Het voormalige woongebouw The View maakte onderdeel uit van de eerste fase van European China Center Rotterdam (ECCR) dat werd gepland direct aan de Rijnhaven op de pols van het schiereiland Katendrecht. Het ontwerp was van Joke Vos Architecten in opdracht van Volker Wessels en SCG.

ECC The View Rotterdam

(boven oude impressie)

De bouw van The View startte al op 30 juni 2010 in het bijzijn van de Consul van de Chinese ambassade in Nederland en de directeuren van Volker Wessels en het Chinese Shanghai Construction Group, opdrachtgever van het project.

Eind 2012 viel de bouw van het woongebouw stil nadat de 2-laagse ondergrondse parkeergarage was opgeleverd. Oorzaken die werden genoemd voor het stil vallen van de bouw waren het terugtrekken van een Belgische investeerder voor de parkeergarage en het uitblijven van besluitvorming van het Rijk rond verblijfsvergunningen voor Chinese investeerders.

ECC The View Rotterdam

European China Center (1e fase)

De 1e fase bestaat uit twee gebouwen met een totale oppervlakte van 45.000 m2. Op een ondergrondse parkeergarage komt een gemengd programma van kantoren, appartementen, een hotel, restaurants, een supermarkt, Chinese specialiteitenwinkels en congres- en evenement- en faciliteiten. In de plint van beide gebouwen ligt accent op commerciële functies. In het westelijk gelegen gebouw ´The View´ komen 110 koop appartementen. In het oostelijk gelegen gebouw worden commerciële functies  ondergebracht.

ECC The View Rotterdam

The View appartementen

In het westelijk gelegen gebouw The View zijn 110 luxe koopwoningen, appartementen en maissonnetes, gepland. De woningen zijn verdeeld over negen verdiepingen. De luxe woningen hebben standaard vloerverwarming en vloerkoeling en beschikken over een serre, logia of een riant balkon.

The Mall en Chinees Hotel

In het oostelijk gelegen gebouw komen o.a. een kleine passage, The Mall, een hotel en congrescentrum. De entree en de lobby van het Chinese hotel met 196 kamers liggen strategisch op de hoek van het Santosplein en Rijnhaven. Het congrescentrum op de 2e en 3e verdieping is te bereiken via het hotel en via The Mall. The Mall ontworpen als een passage over de drie lagen biedt onderdak aan Chinese winkels afgewisseld met horeca. Zij is compact en levendig met veel doorzichten. Op de 2e verdieping in de buurt van een groot foodcourt takt de passage aan, via een voetbrug, op het bestaande metrostation Rijnhaven.

Projectgegevens

Naam: Bay House
Status: 
in ontwikkeling
Architect: Joke Vos

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

The View European China Center 51.903397, 4.495382 The ViewEuropean China Centerin ontwikkelingwoningen

4 REACTIES

  1. Kan het nu eens afgelopen zijn met het volplanten van de stad met deze eindeloze lelijkheid? Hoeveel mensen kunnen zich dit ooit gaan veroorloven…? En wat dat uitzicht betreft… ja, het is geen mooi berglandschap…

  2. Ik denk dat een Stad er wel een beetje bedoeld voor is om ook in te bouwen. Tuurlijk moet er plek zijn voor groen en blauw maar volgens mij heeft Rotterdam dat balans relatief goed gedaan. We hebben brede straten, goede doorstroom, goede fietspad dekking, ook laagbouw, een tal van parken, mooie haven gelegenheden en kanalen.

    Ben het zeker eens dat je niet pand naast pand moet bouwen maar volgens mij is er prima ruimte in Katendrecht wat ze toch ook toch wel willen opknappen (waar ze overigens vindt ik redelijk goed mee bezig zijn). Smaak over het gebouw is altijd over te twisten. Volbouwen vindt ik bijvoorbeeld het horide gebouw Rotta Nova wat ze tussen de Markhal en de laurenskerk willen bouwen, wat juist het mooie beeld van beide kant enorm breekt en de mooi brede uitmonding van de hoogstraat verpesten.

  3. Hallo,

    Verdichting van de stad is een must. Zeker in Rotterdam. Er wonen maar 35000 mensen in de binnenstad. Ter vergelijking in de Amsterdamse binnenstad wonen meer dan 100.000 mensen. Voor wat betreft de mooie brede uitmonding van de Hoogstraat, tja daar valt wel wat aan af te dingen, zo mooi is het niet. Ook deze plek heeft stedelijke verdichting nodig. Of de te bouwen Rotta Nova mooi is, daar zijn de meningen over verdeeld. Verdichting betekend meer bewoners in de stad, meer levendigheid, goed voor alle voorzieningen, zoals kroegen, bioscopen, theaters, winkels ect, ect. Rotterdam is met name s’avonds na 18.00 uur nog steeds een plek waar het te doods is. Wil de stad echt gaan concurreren met bv Amsterdam, Den haag of Utrecht, dan zal het echt wat levendiger moeten worden.

Comments are closed.