Samen aan de Schie in Overschie – bouw gestart

0
19158

Aan de Delfhavense Schie in Overschie is de bouw gestart van twee woontorens met 76 huur appartementen. Het nieuwbouwproject heeft de naam Samen aan de Schie, ofwel Blijvenburg fase 2. De twee paviljoen-achtige torens komen in nieuw ontworpen groen landschap te liggen aan de Oevers van de Schie ter hoogte Blijvenburgstraat en de Spaansebrug. Het ontwerp is van WE Architecten in opdracht van Woonstad Rotterdam. Op 14 maart 2022 is de bouw gestart door Slokker Bouwgroep.

Oeverpark Overschie

De locatie heeft sterke landschappelijke kwaliteiten doordat het zich bevindt in een groene oeverzone pal naast het water van de Schie. Aan de voet van de Spaansebrug, is de locatie bovendien een markante plek omdat het de westelijke entree van de wijk Overschie vormt. In het ontwerp beoogt WE architecten een ontwikkeling die de oeverzone versterkt en verlevendigt met twee paviljoen-achtige torens in een doorlopend groen landschap, het Oeverpark Overschie.

Samen aan de Schie 1

Het landschap rond de woontorens zal worden beheerd en onderhouden door Woonstad. Het zal bestaan uit een glooiend landschap met duurzame wateropvang, nieuwe beplantingslagen, verschillende inrichtingselementen en een wat verdiepte parkeerplaats die in twee delenis gesplitst. Het overige deel van het parkeren wordt opgelost door de straat langs de aanloop van de Spaansebrugdoor te trekken richting de Delfthavense Schie, met parkeren aan beide zijden. Door het glooiende landschapkomen de bergingen en het fietsparkeren onder het maaiveld te liggen, en sluiten de hoofdentrees en de inpandigebuitenruimtes van de woningen op de begane grond direct aan op het landschap.

Samen aan de Schie 2

We architecten

WE architecten, gevestigd in Amsterdam, heeft in Rotterdam het project Werf & Co op de Lloydpier ontworpen i.s.m. Paul de Ruiter en ZUS.

Blijvenburg fase 1

In 2012 werd het naastgelegen Blijvenburg fase 1 gerealiseerd. Het ontwerp was van Arons en Gelauf in opdracht van Woonstad.

Projectgegevens

Naam: Samen aan de Schie
Status: in uitvoering
Lokatie: Blijvenburgstraat
Deelgemeente:
 Overschie
Categorie: woningen
Architect: WE architecten
Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Start bouw: 2022
Realisatie: 2024

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Samen aan de Schie 51.933835, 4.423087 Samen aan de Schie woningbouw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in