Lloyd Yard – bouw gestart

1
14090

Lloyd Yard wordt een nieuw woonblok op de Lloydpier. De gemeente Rotterdam heeft ontwikkelaar Kondor Wessels Vastgoed als winnende partij heeft geselecteerd voor de ontwikkeling. In Lloyd Yard worden 136 woningen ontwikkeld en 10 zelfbouw kavels uitgegeven. Het ontwerp van het nieuwe woongebouw is van WE Architecten i.s.m. Paul de Ruijter Architects en ZUS. De bouw is in november 2021 gestart.

Maasvenster en Collectieve buitenruimte

Lloyd Yard heeft een uniek duurzaam en energieneutraal ontwerp dat aansluit bij de historie van de Lloydpier. Stevige panden met duurzame en ruimtelijke woningen en veel mogelijkheden om buiten te zijn, om elkaar te leren kennen en samen activiteiten te ondernemen. Blikvanger is het publiek toegankelijke “Maasvenster” dat bewoners en bezoekers vanaf de werf een schitterend uitzicht biedt over de Maas.

Lloyd Yard werd eerder in de markt gezet onder de naam WERF&CO. WERF refereert aan het verleden van het havengebied, & CO verwijst naar de community building voor alle bewoners die gestimuleerd wordt door de gemeenschappelijke binnenwerf, het Maasvenster en de collectieve daken met moestuin en dakkas.

De wilde en robuuste binnentuin, de landschappelijke aspecten en de publieke elementen, zoals de poorten en de loopbrug, zijn ontworpen door ZUS [Zones Urbaines Sensibles].

Huur- en koopwoningen

Lloyd Yard krijgt een gevarieerd woningaanbod. Het ontwerp bestaat uit zes blokken met in totaal 136 woningen en tien zelfbouwkavels. Lloyd Yard telt 83 koopwoningen met woningtypes uiteenlopend van één- en tweelaagse appartementen, tot vierlaagse townhouses en penthouses. De woningen variëren vanaf ca. 94 m² tot en met ca. 171 m², met in enkele gevallen de mogelijkheid tot een extra vide. Aan de kant van de Kratonkade worden 53 huurwoningen gerealiseerd, waarvan 30 woningen in het middensegment. Het diverse woningaanbod zorgt voor verscheidenheid in de toekomstige bewoners.

Horeca hoek

De hoek van Lloydkade en Loods Celebes wordt een gezellig, goed zichtbaar, levendige horecahoek die aansluit op de wensen van de nieuwe bewoners en bezoekers van de Lloydpier en tevens een herkenningspunt wordt voor de buurt.

Het hoekgebouw wordt circa 40 meter hoog. De appartementen variëren van circa 60 m2 tot circa 170 m2  en ieder appartement heeft een grote vrije hoogte en een ruime buitenruimte. Toekomstige bewoners kunnen fietsen gemakkelijk kwijt in drie inpandige fietsenstallingen en (deel)auto’s in de verdiepte parkeergarage.

Lloyd Yard Rotterdam
Bouw Lloyd Yard Rotterdam. Foto update februari 2022.

Ontwikkeling Lloydpier

Lloyd Yard vormt samen met de toren van Babel het sluitstuk van de ontwikkeling van de Lloydpier. Naast Lloyd Yard is in 2020 gestart met de bouw de woningen in het woongebouw Eden District.

Projectgegevens

Naam: Lloyd Yard
Status: In uitvoering
Locatie:  Lloydpier
Deelgebied: Delfshaven
Type: Woningen
Architect: WE Architecten, Paul de Ruijter, ZUS [Zones Urbaines Sensibles]
Opdrachtgever: Kondor Wessels
Start: 2021
Realisatie: 2023

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Lloyd Yard 51.901363, 4.458818 Lloyd Yard

1 REACTIE

  1. Goed gedaan met die licht schuine hoeken net als in een loods met grote raampartijen en grote letters op het dak zo hoort het dat industrieele. Wil meer van zulke gebouwen en gebouwen waarmee je een stukje oud Rotterdam terug haalt of deels na kan bouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in