Lloyd Pier Werf&Co

1
8140

Werf&Co wordt een nieuw woonblok op de Lloydpier. Op 14 februari 2020 werd bekend dat de gemeente Rotterdam ontwikkelaar Kondor Wessels Vastgoed als winnende partij heeft geselecteerd voor de ontwikkeling van wat in het bouwplan van de Lloydpier Blok D heet.

135 woningen en 10 zelfbouw kavels

In WERF&CO worden 135 woningen ontwikkeld en 10 zelfbouw kavels uitgegeven. Het ontwerp van het nieuwe woongebouw is van WE Architecten i.s.m. Paul de Ruijter Architects en ZUS. Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal van 2021.

Maasvenster en Collectieve buitenruimte

Werf&Co heeft een uniek duurzaam en energieneutraal ontwerp dat aansluit bij de historie van de Lloydpier. Stevige panden met duurzame en ruimtelijke woningen en veel mogelijkheden om buiten te zijn, om elkaar te leren kennen en samen activiteiten te ondernemen. Blikvanger is het publiek toegankelijke “Maasvenster” dat bewoners en bezoekers vanaf de werf een schitterend uitzicht biedt over de Maas.

De naam WERF&CO is niet zo maar gekozen. WERF refereert aan het verleden van het havengebied, & CO verwijst naar de community building voor alle bewoners die gestimuleerd wordt door de gemeenschappelijke binnenwerf, het Maasvenster en de collectieve daken met moestuin en dakkas.

Huur- en koopwoningen

WERF&CO krijgt een gevarieerd woningaanbod. Het ontwerp bestaat uit zes blokken met in totaal circa 135 woningen en tien zelfbouwkavels. Aan de Kratonkade met uitzicht op de Schiehaven worden middeldure huur woningen gerealiseerd. Aan de Lloydkade met uitzicht op de Maas bevinden zich koopwoningen met een gemiddelde oppervlakte groter dan 120 m². Tussen de kades zijn aan de westzijde de rug-aan-rug stadswoningen en aan oostzijde de zelfbouwkavels gesitueerd.

Horeca hoek

De hoek van Lloydkade en Loods Celebes wordt een gezellig, goed zichtbaar, levendige horecahoek die aansluit op de wensen van de nieuwe bewoners en bezoekers van de Lloydpier en tevens een herkenningspunt wordt voor de buurt.

WERF&CO wordt circa 40 meter hoog, verspreid over 18.000 m2. De appartementen variëren van circa 60 m2 tot circa 170 m2  en ieder appartement heeft een grote vrije hoogte en een ruime buitenruimte. Toekomstige bewoners kunnen fietsen gemakkelijk kwijt in drie inpandige fietsenstallingen en (deel)auto’s in de verdiepte parkeergarage.

Ontwikkeling Lloydpier

Werf&Co vormt het sluitstuk van de ontwikkeling van de Lloydpier. Het blok vormt een geheel met de ontwikkeling van de toren van Babel. Naast Werf&Co is in 2020 gestart met de bouw de woningen in het woongebouw Eden District.

Projectgegevens

Naam: Werf & Co
Status: In ontwikkeling
Locatie:  Lloydpier
Deelgebied: Delfshaven
Type: Woningen
Architect: WE Architecten, Paul de Ruijter, ZUS
Opdrachtgever: Kondor Wessels
Start: 2021
Realisatie: 2023

1 REACTIE

  1. Goed gedaan met die licht schuine hoeken net als in een loods met grote raampartijen en grote letters op het dak zo hoort het dat industrieele. Wil meer van zulke gebouwen en gebouwen waarmee je een stukje oud Rotterdam terug haalt of deels na kan bouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here