Start bouw Forum Rotterdam

2
4604

In Rotterdam is gestart met de bouw van het project Forum Rotterdam van architect Rem Koolhaas en ontwikkelaar Multi Vastgoed. Dit heeft de Rotterdamse wethouder Karakus gisteren gezegd tegen PropertyNL op de Expo Real in München.

De wethouder benadrukte dat ondanks de crisis alleForum-Rotterdam-winkels
projecten in de binnenstad vorderen. Er is alleen een probleem met het oude postkantoor, een project van Delta Development Group en SNS Property Finance, waar naar verluidt een hotelketen belangstelling voor heeft. Het doorgaan van het project Forum is ook bevestigd door Heino Vink Chief Operations Officer van Multi Development.

Forum Rotterdam
Forum Rotterdam is een ontwikkeling van Multi aan de Coolsingel in de Rotterdamse binnenstad. Met 6 winkellagen, 66 meter hoogte en 35.000 m² is het een van de grootste winkelprojecten die in Nederland zijn gepland. Het programma omvat verder horeca, cultuur, kantoor (waarvan een deel in het oude ABN Amro-gebouw), woningen en een hotel. Het ABN Amro pand is gebouwd in 1941 – 1949 door architect HF Mertens en is in 2010 aangewezen als Rijksmonument.

In maart dit jaar tekende Multi een overeenkomst met Bouwinvest, namens Bouwinvest Dutch Institutional Hotel Fund, voor de verkoop van het viersterren Novotel van Accor Hotels. Tevens tekenden Accor Hotels en Bouwinvest de huurovereenkomst voor het hotel. Het Novotel is onderdeel van het multifunctionele project Forum Rotterdam.

2 REACTIES

  1. We zijn eerst lekker gemaakt met een mooi en spectaculair ontwerp met ronde gaten wat vervolgens (geheel in stijl van OMA /lekker makkelijk en altijd net iets anders dan verwacht) wordt veranderd in 6 op elkaar gestapelde flatgebouwtjes die in zuidwijk of pendrecht niet zouden misstaan en nu komt er alleen nog maar een primark?! waarvoor de amro toren moet worden gesloopt.

    Ik zou zeggen: vergunning voor sloop AMRO toren van Multi intrrekken want we zitten niet te wachten op een crisisgebouwtje op een beeldbepalende plek in het centrum waar vervolgens de komende 50 jaar niets meer kan worden gedaan.

  2. hoezo duurzaam, Primark is wel het allerslechtste wat duurzaamheid betreft.
    het bedrijt is het Forum niet waardig. wat een “klasse “voor de binnenstad. Weer een reden om de binnenstad niet meer te bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in