Tranformatie Baumannkerk Overschie

1
6219

De RK Baumannkerk in Overschie wordt getransformeerd tot woongebouw met 29 appartementen. De kerk aan de Burgemeester Baumannlaan 169-171 is een gemeentelijk monument van architect J.P.L. Hendriks. Het ontwerp van de transformatie is van HOYT Architecten uit Rotterdam in opdracht van projectontwikkelaar RO-OK. In december 2019 is de verkoop van start gegaan. De bouw start in 2020.

Baumannkerk nieuwbouw 1

Herontwikkeling kerk

Verdeeld over vijf woonlagen komen er 29 appartementen in de kerk. De bovenste laag is gereserveerd voor vier exclusieve penthouses, waarvan er één zelfs een dakterras bovenop de klokkentoren heeft. Oppervlaktes lopen uiteen van 72 tot 131 vierkante meter, goed voor een appartement met twee, drie of vier slaapkamers. Geen twee appartementen zijn identiek, elke plattegrond is anders. Authentieke details als glas in lood, boogramen, togen en erkers geven de woning allure.

Baumannkerk nieuwbouw 3

Buitenruimte

Rondom de kerk wordt het terrein aangelegd als collectieve kijktuin. Maar natuurlijk krijgen bewoners ook de beschikking over privébuitenruimte. De appartementen beneden hebben de luxe van een eigen tuin of terras, op de andere verdiepingen is een dakterras of balkon uw buitenverblijf.

Baumannkerk nieuwbouw 2

Architect Hendriks

De Rooms Katholieke kerk aan de Burg. Baumannlaan heet Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk. De kerk is in 1953 in gebruik genomen. De typische wederopbouw kerk is ontworpen door architect J.P.L. Hendriks in de stijl van de Delftse School.Architect Hendriks is o.a. bekend van zijnontwerp van bioscoop Thalia aan de Kruiskade

Omhet monument voor Overschie te behouden, krijgt de kerk een nieuwe toekomst. De herontwikkeling is zorg met opgepakt. Interieur en exterieur blijven grotendeels intact. De kolomstructuur blijven geheel behouden, net als de prachtige entree aan het kerkplein.

HOYT Architecten

Het Rotterdamse HOYT Architecten ontwierpen in Rotterdam o.a. het stedenbouwkundige plan en 78 woningen in Lupine in Schiebroek en woningen in het project Create@Mullerpier.

Projectgegevens

Naam: Baumannkerk
Status: In ontwikkeling
Locatie:  Burgemeester Baumannlaan 169-171
Deelgebied: Overschie
Type: Woningen
Architect: Hoyt Architecten
Opdrachtgever:
Start:  2020
Realisatie:  2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Baumannkerk 51.935100, 4.428000 Baumannkerk transformatie woningbouw

Projecten in Rotterdam van deze architect:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here