Baumannkerk transformatie Overschie opgeleverd

1
13683

De RK Baumannkerk in Overschie is getransformeerd tot woongebouw met 33 appartementen. De kerk aan de Burgemeester Baumannlaan 169-171 is een gemeentelijk monument uit 1953 van architect J.P.L. Hendriks. Het ontwerp van de transformatie is van HOYT Architecten uit Rotterdam in opdracht van projectontwikkelaar RO-OK. De bouw is gestart in oktober 2020. Op 21 februari 2022 heeft wethouder Bas Kurvers de openingshandeling verricht voor de nieuwe bewoners.

Baumannkerk nieuwbouw 1

Herontwikkeling kerk

Verdeeld over vijf woonlagen zijn er 33 appartementen in de kerk gerealiseerd. Op de bovenste laag bevinden zich vier exclusieve penthouses, waarvan er één zelfs een dakterras bovenop de klokkentoren heeft. Oppervlaktes lopen uiteen van 72 tot 131 vierkante meter, goed voor een appartement met twee, drie of vier slaapkamers. Geen twee appartementen zijn identiek, elke plattegrond is anders. Authentieke details als glas in lood, boogramen, togen en erkers geven de woning allure.

Baumannkerk nieuwbouw 3

Buitenruimte

Rondom de kerk wordt het terrein aangelegd als collectieve kijktuin. Maar natuurlijk krijgen bewoners ook de beschikking over privébuitenruimte. De appartementen beneden hebben de luxe van een eigen tuin of terras, op de andere verdiepingen is een dakterras of balkon uw buitenverblijf.

Baumannkerk nieuwbouw 2

Architect Hendriks

De Rooms Katholieke kerk aan de Burg. Baumannlaan heet Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk. De kerk is in 1953 in gebruik genomen. De typische wederopbouw kerk is ontworpen door architect J.P.L. Hendriks in de stijl van de Delftse School.Architect Hendriks is o.a. bekend van zijnontwerp van bioscoop Thalia aan de Kruiskade

Om het monument voor Overschie te behouden, heeft de kerk een nieuwe toekomst gekregen. De herontwikkeling is zorg met opgepakt. Interieur en exterieur zijn grotendeels intact gebleven. De kolomstructuur zijn geheel behouden gebleven, net als de prachtige entree aan het kerkplein.

HOYT Architecten

Het Rotterdamse HOYT Architecten ontwierpen in Rotterdam o.a. het stedenbouwkundige plan en 78 woningen in Lupine in Schiebroek en woningen in het project Create@Mullerpier.

Projectgegevens

Naam: Baumannkerk
Status: Gerealiseerd
Locatie:  Burgemeester Baumannlaan 169-171
Deelgebied: Overschie
Type: Woningen
Architect: Hoyt Architecten
Opdrachtgever:
Start: 2020
Realisatie:  2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Baumannkerk 51.935100, 4.428000 Baumannkerk transformatie woningbouw

Projecten in Rotterdam van deze architect:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in