Create@Mullerpier

1
13642

Create at Mullerpier is de naam van het nieuwbouwproject met 28 zelfbouwkavels op de kop Mullerpier in Rotterdam. Op de mooiste lokatie op de pier, direct aan het water worden 28 kavels in 2 fases bebouwd. Alle 28 kavels zijn verkocht. In het voorjaar 2017 is gestart met de bouw van fase 1. Fase 2 is december 2019 afgerond. Het bouwproject is ontwikkeld door Blauwhoed in samenwerking met AM.

Create at Mullerpier zelfbouwkavels

Supervisor KCAP bracht de bewoners en architecten al vroeg in het project bij elkaar om de ontwerpen in samenhang te kunnen beoordelen. De woningen moesten volgens het zelfbouw principe los van elkaar gebouwd moeten kunnen worden maar desondanks werd in deze bijeenkomsten al snel gezocht naar samenwerkingen.

Door architectenbureau KCAP zijn vormgevingsregels opgesteld die zijn vastgelegd in een ‘kavelpaspoort’. Hieraan zijn de ontwerpen van de architecten getoetst. Alle woningen worden in dezelfde baksteen uitgevoerd, terwijl bouwhoogtes, metselverbanden, kozijntypen en additionele materialen subtiel van elkaar verschillen. Dit resulteert aan de twee kadezijden in stenige gevelwanden waarin een autonoom spel van verspringende gevelopeningen levendigheid brengt.

De kavels van de stadswoningen zijn 5.10, 5.40 en 5.70 meter breed. De woningen moeten minimaal 4 en maximaal 5 etages zijn. De woonoppervlakte kan tot 375 m2 bedragen. De woningen krijgen zowel een voor- als achtertuin met ruimte voor twee parkeerplekken.

  • Vrij in architectkeuze
  • 2 parkeerplekken op eigen terrein
  • Stadswoningen met terras/voortuin
  • Nieuw wonen in een bestaande wijk
  • Bouwen op eigen grond
  • Prijsindicatie kavel vanaf € 120.000,-  tot € 300.000 v.o.n.
  • Kavel oppervlakte van 88 m2 tot 222 m2
Mullerpier 3 170625

Architecten Create at Mullerpier

Bij de realisatie van Create@Müllerpier zijn 14 architecten betrokken. Bokkers van der Veen Architecten en HOYT Architecten hebben 5 stadswoningen in een gezamenlijk bouwteam gerealiseerd. De woningen kavel 5, kavel 8 en 3 herenhuizen zijn onderdeel van de 1e fase. Andere ontwerpen zijn van  01-10 architecten, JagerJansen architecten, Nauta, Spring Architecten en O2 studio.

Projectgegevens

Naam: Create @ Mullerpier
Status: in uitvoering
Lokatie: Mullerpier, Mullerhoofd
Deelgemeente: Delfshaven
Categorie: Woningbouw
Architect: Diverse architecten
Opdrachtgever: Blauwhoed, AM
Start bouw: 2017
Realisatie: 2019
Programma:
herenhuizen, 2 fases
Projectwebsite: 
website

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Create@Mullerpier 51.901749, 4.464140 Create@Mullerpier woningbouw

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in