Voormalige gebouw Sociale zaken wordt studentenhuisvesting

0
3168

Studentenhuisvesting The Student Hotel aan de Sociale Zaken OostzeedijkOostzeedijk in Rotterdam Kralingen wil flink uitbreiden. De organisatie City Living van The Student Hotel heeft haar oog laten vallen op het naast gelegen pand van (voormalig kantoor Sociale Zaken) aan de Willem Ruyslaan. In september 2012 opende The Student Hotel haar deuren aan de Oostzeedijk.

In het Algemeen Dagblad licht Marketing manager Frank Uffen van The Student Hotel toe dat er in het leegstaande gebouw 240 kamer bij kunnen komen, wat bijna een verdubbeling van het aanbod betekend. “We krijgen ook meer ruimte voor voorzieningen op de begane grond zegt hij zoals onder andere een restaurant en een café. Op dit moment wordt er onderhandeld met eigenaar Van Omme en de Groot. We hopen voor deze zomer duidelijkheid te hebben om een jaar later op deze plek de deuren te kunnen openen”.

Erasmus University College
De bedoeling is ook dat de nieuwe studenten van de Erasmus University College aan de Nieuwe markt in het centrum van de stad onderdak krijgen aan de Oostzeedijk.  Hiermee zijn 120 deelnemers van deze topopleiding verzekerd van huisvesting. Voor het nieuwe collegejaar zijn al meer dan 100 aanmeldingen binnen voor een kamer. Voor de nieuwe opleiding wordt het gebouw van het voormalige Schoolmuseum her ontwikkeld naar het ontwerp van Erick van Egeraat.

Meer gegadigden
Overigens is The Student Hotel niet de enige organisatie die hengelt naar het oude Sociale Zaken en Werkgelegenheid gebouw.  Volgens van Omme & De Groot zijn er nog twee gegadigden. Eind deze maand zal de knoop worden doorgehakt en zal blijken wie zijn intrek mag nemen in het gebouw. Maar we zullen eerst de bewoners in de buurt informeren benadrukt hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in