Westerpoort Rotterdam

2
5208

Het herontwikkelingsplan Westerpoort van ontwikkelaar VORM, Bedaux de Brouwer Architecten en LOLA landscape architects heeft de verkoopprocedure gewonnen voor de transformatie van het kantoorpand aan de Westersingel 18-20. Dit maakt de Gemeente Rotterdam op 29 april 2021 bekend.

Transformatie met doorgang Westersingel

VORM kwam in de openbare verkoopprocedure met het beste plan voor het pand en de omgeving. De gemeente verkoopt het pand aan de Westersingel 18-20 aan VORM. De ontwikkelaar transformeert het kantoorpand naar 22 woningen, 650 m² kantoorruimte en 650 m² sport en ontspanning. Een nieuwe doorgang door het gebouw heen naar het Wijkpark Oude Westen heeft een centrale rol in plan.

Parkpad naar Wijkpark Oude Westen

Het plan vervult de lang gekoesterde wens van gemeente Rotterdam om een verbinding te maken tussen het Oude Westen en het Centrum. Momenteel scheidt een 450 meter lange stedelijke wand beide stadsdelen. Het plan Westerpoort doorbreekt deze barrière met een aantrekkelijke en sociaal veilige omgeving met een doorgang. Westerpoort verbindt twee wijken en diverse doelgroepen in een groene omgeving, tussen de Westersingel en het Wijkpark Oude Westen. Het ‘Parkpad’ vormt de verbinding tussen de Westersingel en het Wijkpark, zodat de natuur in de binnenstad beter toegankelijk is voor omwonenden en bezoekers. 

Woningen en voorzieningen

De collectieve achtertuin is groen van karakter en vouwt zich om een centraal paviljoen dat een nieuw gezicht aan het Wijkpark vormt. De plint van het gebouw Westerpoort wordt levendig en actief met flexibele kantoorruimtes, sport en yoga-gelegenheden en een zes meter hoge Tuinkamer en Lobby die als ontvangstruimte dienen voor alle gebruikers. De lobby aan de onderdoorgang met een entree aan de Westersingel ontsluit ook de 22 woningen. Op de tweede tot en met de vierde verdieping komt een mix aan midden huurwoningen en koopwoningen.

Projectgegevens

Naam: Westerpoort
Status: In ontwikkeling
Adres: Westersingel 18-20
Deelgemeente: Centrum, Oude Westen
Categorie: Transformatie
Architect: Bedaux de Brouwer Architecten en LOLA landscape architects
Opdrachtgever: VORM
Start bouw: nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Westerpoort 51.919367, 4.471378 Westerpoort

Projecten in Rotterdam van deze architect:

2 REACTIES

  1. Wees blij dat die lange stedelijke wand van de Westersingel er nog is! Maar 450 meter lopen is voor de moderne mens natuurlijk een onoverkomelijk bezwaar! Ja, tuurlijk! Dus daar moet wat op gevonden worden! Oplossing: we doorbreken de oude structuur en we maken van de Rotterdamse binnenstad gewoon een pretpark, met alles binnen handbereik zonder al te veel moeite. En gewoon een park, gewoon een rustige groene plek middenin de stad, dat kan natuurlijk niet! Veel te saai! Want we houden wel van groen, maar het moet wel leuk zijn! Weet je wat: we zetten er een gebouw in, middenin het park, een architectonische blikvanger. Kan de moderne mens even uitrusten en ook wat consumeren…

  2. Mooi plan! Er lijkt goed over de invulling nagedacht. Nu hopen dat de Gemeente Rotterdam ook het platgetrapte verwaarloosde park gaat opknappen en ook blijft onderhouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in