Koer Parkstad

0
7947

Koer is het nieuwbouwplan op het terrein tussen Laan op Zuid en Hilledijk, genaamd Parkstad Blok I. Op 4 februari 2020 werd bekend dat de gemeente Rotterdam het plan van ontwikkelaar VORM, V8 Architects, Studio Architectuur MAKEN en LOLA Landscape Architects als winnaar heeft aangewezen. In het bouwblok komen 167 woningen. Naar verwachting wordt in de eerste helft van 2022 met de bouw gestart.

Koer Parkstad Rotterdam

167 nieuwe woningen

In KOER komen naar verwachting 167 woningen in diverse varianten. Een mix van o.a. appartementen, herenhuizen en eengezinswoningen. Met een breed aanbod aan appartementen – van 50 tot 120 m2 is er voor ieder wat wils aan de Laan op Zuid. Bovendien zijn de bijzondere maisonnettes en de grote appartementen met minimaal drie slaapkamers zeer geschikt voor gezinnen. De overige woningen zullen een woonoppervlakte van 135 m2 tot 170 m2 hebben.

Koer Parkstad Rotterdam

Groen stedelijk woonblok

KOER profileert zich op verschillende schaalniveaus. Elke rand van het blok kent haar eigen karakteristiek, ingegeven door de context. Dit varieert van stedelijk (Laan op Zuid), via buurt (Katadreuffestraat en Stroomkoningstraat) tot park (Hilledijk en Dijkpark). Het ontwerp is een grootstedelijk bouwblok waarbinnen woningen geclusterd zijn. Elk cluster heeft een gezamenlijke entree, een collectieve fietsenstalling en is zowel aan de buiten- als de tuinzijde afleesbaar als een eenheid. De clusters samen vormen een groter geheel rond de collectieve binnentuin. De architectuur van KOER legt een relatie met de Afrikaanderwijk en de Laan op Zuid: associatief vormgegeven, hedendaags en refererend aan de directe omgeving. Kleur- en materiaalgebruik brengen eenheid, met diversiteit in detail en compositie.

Koer Parkstad Rotterdam

Parkstad Rotterdam

Koer ligt in Parkstad. Dit is een nieuwe wijk in Rotterdam die ligt tussen de Kop van Zuid, Afrikaanderwijk en Feyenoord City. De Laan op Zuid loopt midden door Parkstad. Vanaf 2010 wordt het braakliggende gebied van 35 ha groot ontwikkeld tot een stedelijke wijk met ca. 2.000 woningen, winkels, scholen, een zwembad en andere voorzieningen.

Parkstad Rotterdam kaart

Meer nieuwbouw projecten in Parkstad Rotterdam

Projectgegevens

Project: Koers
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Laan op Zuid, Hilledijk
Deelgebied:
 Feijenoord, Parkstad
Functie: woningen
Architect: 
V8 Architects, Studio Architectuur MAKEN en LOLA Landscape Architects
Realisatie: 2024

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Koer 51.900512, 4.509253 Koer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in