Willemstoren Rotterdam

0
5041

Willemstoren RotterdamDe Willemstoren wordt een nieuw 41 meter hoog woongebouw aan de voet van de Erasmusbrug aan het Willemsplein in Rotterdam. In het woontorentje komen 76 stadsappartementen. Het ontwerp is van architectenbureaus IWT en SFNR in opdracht van projectontwikkelaar LSI en Inspire Real Estate.

Willemstoren locatie

De woontoren wordt gebouwd tussen het vernieuwde hoofdkantoor van Joulz en woontoren Hoge Erasmus aan het Willemsplein en de Gedempte Zalmhaven. Het stukje grond is in bezit van LSI. Deze ontwikkelaar was ook betrokken bij het naastgelegen project Zalmhaventoren (215 meter hoge woontoren) waarvan de bouw in 2018 is gestart.

Willemstoren Rotterdam

Stadsappartementen

In de Willemstoren komen 76 huurwoningen. Dit zijn stadsappartementen voor één- en twee persoonshuishoudens zowel studio’s als twee- en driekamerappartementen. Alle woningen hebben een ruim balkon. Verhuurder van de woningen in de Willemstoren is Vesteda. Het gebouw telt 14 verdiepingen en krijgt een daktuin op de 6e verdieping.

De bouw is in 2018 gestart, oplevering wordt verwacht in het 2e kwartaal 2019. Het gebouw paste binnen het bestemmingsplan.

Projectgegevens

Naam: Willemstoren
Status: in uitvoering
Lokatie: Gedempte Zalmhaven,Willemsplein
Deelgemeente: Centrum
Categorie: Woningbouw
Architect: IWT, SFNR
Opdrachtgever: LSI, Inspire Real Estate
Start bouw: 2017
Realisatie: 2019

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Willemstoren 51.910412, 4.482336 Willemstoren

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]