Willemstoren Rotterdam

0
12744
De Willemstoren is een nieuw 41 meter hoog woongebouw aan de voet van de Erasmusbrug aan het Willemsplein in Rotterdam. In het woontorentje zijn 76 stadsappartementen gerealiseerd. Het ontwerp is van architectenbureaus IWT en Studio For New Reality in opdracht van projectontwikkelaar LSI en Inspire Real Estate. In mei 2019 is de Willemstoren opgeleverd.

Willemstoren locatie

De woontoren is gebouwd tussen het vernieuwde hoofdkantoor van Joulz en woontoren Hoge Erasmus aan het Willemsplein en de Gedempte Zalmhaven. Het stukje grond is in bezit van LSI. Deze ontwikkelaar was ook betrokken bij het naastgelegen project Zalmhaventoren (215 meter hoge woontoren) waarvan de bouw in 2018 is gestart.

Willemstoren Rotterdam

Stadsappartementen

In de Willemstoren zijn 76 huurwoningen gerealiseerd. Dit zijn stadsappartementen voor één- en twee persoonshuishoudens zowel studio’s als twee- en driekamerappartementen. Alle woningen hebben een ruim balkon. Verhuurder van de woningen in de Willemstoren is Vesteda. Het gebouw telt 14 verdiepingen en heeft een daktuin op de 6e verdieping.

Het gebouw is verdeeld in drie woonblokken met verschillende oriëntaties, die zich richten op de kwaliteiten uit de omgeving. Aan de voorzijde richten de woningen zich op het Willemsplein met balkons die uitkijken over de Maas. Woningen in de onderbouw zijn gericht op de Houtlaan, terwijl de woningen in het bovenste gedeelte juist uitkijken richting het Park.

De bouw is in mei 2017 gestart en in mei 2019 opgeleverd. Het gebouw paste binnen het bestemmingsplan.

Projectgegevens

Naam: Willemstoren
Status: gerealiseerd
Lokatie: Gedempte Zalmhaven,Willemsplein
Deelgemeente: Centrum
Categorie: Woningbouw
Architect: IWT, SFNR
Opdrachtgever: LSI, Inspire Real Estate
Start bouw: 2017
Realisatie: mei 2019

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Willemstoren 51.910412, 4.482336 Willemstoren woontoren

Projecten in Rotterdam van deze architect: