Winkelcentrum Zuidplein uitbreiding gestart

1
10287

Winkelcentrum Zuidplein gaat met ca. 5.000 vierkante meter uitbreiden. Op 4 maart 2021 is de bouw gestart met het boren van de paal. Vorige week gingen in Hart van Zuid ook al de eerste palen de grond in voor de vernieuwing van het busstation. Het ontwerp van de uitbreiding Winkelcentrum Zuidplein is van TomDavid Architecten uit Rotterdam in opdracht van ontwikkelcombinatie Ballast Nedam Development – Heijmans Vastgoed, de gemeente Rotterdam, Portico Investments en Q-Park Nederland. De uitbreiding van het winkelcentrum komt gedeeltelijk op de locatie van het oude Theater Zuidplein. Naar verwachting is de bouw medio 2022 gereed. 

Supermarkten, verswinkels en horeca

In de uitbreiding van winkelcentrum Zuidplein komen twee supermarkten en diverse kleinere dagwinkels / verszaken. Hiermee is er straks een volwaardig aanbod voor dagelijkse boodschappen. Daarnaast komt er extra horeca aanbod. De uitbreiding wordt verbonden met het huidige winkelcentrum en krijgt een entree aan de nieuwe busterminal van Hart van Zuid

Parkeergarage

In de te bouwen garage voor fiets en auto komen ruim 200 parkeerplaatsen. De parkeergarage krijgt een slimme koppeling met de bestaande garage. De nieuwe parkeergarage krijgt een inpandig voetgangerspad waardoor voetgangers snel en veilig van en naar Charlois en het Motorstraatgebied kunnen, ook buiten openingstijden van het winkelcentrum Zuidplein.

Hart van Zuid

Het grootste overdekte winkelcentra van Nederland wordt met deze uitbreiding nog groter. Met een extra entree bij de nieuwe busterminal is het winkelcentrum nog toegankelijker voor reizigers op het drukke OV knooppunt. Met de uitbreiding van het winkelcentrum zet gebiedsontwikkeling Hart van Zuid de volgende stap naar een bruisend stadscentrum voor Zuid. Het nieuwe deel wordt verbonden met het bestaande winkelcentrum waarvan onlangs de grondige renovatie is gestart. 

Voormalige Theater Zuidplein

De uitbreiding van winkelcentrum Zuidplein komt op de plek van het oude Theater Zuidplein. In 1954 werd deze Groote Schouwburg van architect Sybold van Ravesteyn gebouwd. Een verbouwing in 1978 zorgde dat veel details uit het oorspronkelijk ontwerp verdwenen. In 2020 is het theater gesloopt.

Projectgegevens

Naam: Uitbreiding winkelcentrum Zuidplein
Status: in ontwikkeling
Adres: Zuidplein
Deelgebied: Charlois
Categorie: winkels
Architect: TomDavid Architecten
Opdrachtgever: Portico Investments en Q-Park Nederland
Start bouw: 4 maart 2021
Realisatie: 2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Winkelcentrum Zuidplein uitbreiding 51.888401, 4.489936 Uitbreiding Zuidplein

1 REACTIE

  1. Is er in een tijd waarin veel on-line gekocht wordt nog wel behoefte aan zoveel extra winkelruimte en er in veel steden veel winkelruimten leeg staan of het Rotterdamse Zuidplein een uitzondering daarop en is Zuidplein wel het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland, ik dacht dat het Mall of the Netherlands was bij Leidschendam ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in